Ruhák stílusai és modelljei

A magas derekú ruha elrejti a hibákat

A magas derekú ruha elrejti a hibákat
Tartalom
 1. Kinek alkalmasak?
 2. Stílusok és modellek
 3. Népszerű színek
 4. Hossz
 5. Évad
 6. Divat trendek
 7. Kiválasztási tippek
 8. Mit vegyek fel?
 9. kiegészítők
 10. Cipők

A magas derekú ruháknak nagyon ősi és gazdag története van. Azok a nők, akik évezredekkel előttünk éltek, már sokat tudtak a szépségről és a csábításról, így tudták, hogyan hangsúlyozzák ki alakjuk szépségét a megfelelő ruházat segítségével.

A hozzánk eljutott képekből arra következtethetünk, hogy az ókori Egyiptomban a nők a mellük alá kötött ruhát viselték, ami csábítóbb formákat adott ennek a testrésznek.

Az ókori Görögországban és az ókori Rómában a magas derekú ruhák voltak a női ruházat fő típusai. Az európai lányok az ókori kultúra hatására kezdtek ilyen ruhákat hordani a 19. század elején, amikor az egyszerű és természetes sziluettek divatja felváltotta a fűzőt és a krinolint.

A modern, magas derekú ruhák jelentősen eltérnek a régebben viselt ruháktól. Ma szeretnénk elmondani Önnek egy ilyen ruha jellemzőit, arról, hogy kihez megy, és mivel jobb viselni.

Kinek alkalmasak?

A magas derekú ruhák szinte csodával határos tulajdonsággal rendelkeznek, hogy elfedik az alakhibákat, így a különböző testalkatú lányok kedvelik őket.

Magas derekú virágos ruha

Úgy gondolják, hogy az ilyen ruhák a legalkalmasabbak a nagyon vékony vagy éppen ellenkezőleg, meglehetősen telt fiatal hölgyek számára. Az első esetben az eltolt derékvonalú sziluett a mellkasban és a csípőben a térfogat megjelenését kelti. A második esetben a mellkasból szabadon áramló szövet elrejti a kiálló pocakot.

A magas derekú ruha vizuálisan megváltoztatja a figura arányait: a felső részt kisebb, az alsót pedig nagyobbá teszi.Ennek köszönhetően a lány egy ilyen ruhában több centiméterrel magasabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Stílusok és modellek

Görög stílusban (Empire)

Általános szabály, hogy ez egy könnyű, folyó anyagból készült hosszú ruha. Teljesen befedi a lábakat, de a nyakkivágást, a karokat és a vállakat nyitva hagyja. A deréknál egy ilyen ruha szalaggal, fonott pánttal vagy lánccal felfogható.

Babydoll

Ez a stílus a múlt század közepén vált népszerűvé annak a filmnek köszönhetően, amelyben a főszereplő egyszerű, rövid ruhában jelent meg, amely a test nagy részét nyitva hagyja.

Kék magas derekú babydoll ruha

Ilyen ruhát csak a szép, karcsú lábak boldog tulajdonosai viselhetnek.

Fellobbanva

A fordított háromszögre emlékeztető ruhát sziluettnek vagy A-alakú ruhának is nevezik. Ez egy klasszikus estélyi ruha.

Gyönyörű, magas derekú, kiszélesedő ruha

Vizuálisan karcsúsítja és nyújtja az alakot, így ez a ruha tökéletes a gömbölyű formájú lányok és nők számára.

Népszerű színek

A magas derekú ruha színét mindenekelőtt a megjelenés jellemzői alapján kell kiválasztani.

Magas derekú többszínű ruha

A hideg árnyalatokhoz illőknek figyelniük kell a halvány lila, világos citrom, poros rózsaszín, menta, szürke-kék és a hideg spektrum egyéb színeihez. Ha a meleg színséma jobban megfelel az Ön megjelenésének, akkor nézze meg közelebbről a korall, élénksárga, skarlát, terrakotta, őszibarack és arany színű ruhákat.

A fehér és fekete magas derekú ruhák mindig relevánsak. A kifejezőbb megjelenés érdekében ajánlatos világos részletekkel kiegészíteni őket, például színes cipőkkel vagy pánttal.

Hossz

Rég elmúltak azok az idők, amikor azt hitték, hogy a ruhának feltétlenül fednie kell a bokát. Ma már minden lány megengedhet magának bármilyen ruhamodellt - az alig érőtől a csípőig, a hosszú vonatú ruhákig.

Magas derekú ruhahossz

Hosszú

A magas derékkal rendelkező hosszú ruhák általában az ókor stílusában készülnek. Szabad, természetes sziluett jellemzi őket. Az ilyen ruhák készítéséhez könnyű, repülő anyagokat (sifon vagy organza) választanak, hogy a hosszú szoknya szépen folyjon. Gyakran vannak olyan modellek, amelyek magas hasítékkal rendelkeznek a szoknyán, amely lehetővé teszi a karcsú lábak bemutatását. A ruha mídere lehet laza, vagy szorosan illeszkedik a mellkashoz. Nem ritka - aszimmetrikus melltartóval ellátott modellek, vállpánttal az egyik vállán.

Midi

A középhosszú, magas derekú ruhák sokoldalú választási lehetőségnek tekinthetők, amely sokféle helyzetre alkalmas. A térdközépig érő szoknya megfelelő lesz mind a munkahelyen, mind a színházban vagy a kiállításon. Nyaralásra indulva megengedhet magának egy kacér ruhát kiszélesedő szoknyával. Az ilyen ruha nélkülözhetetlen kiegészítője a sarkú cipő, amely növeli a magasságot, és lehetővé teszi az alak megfelelő arányának megőrzését.

Rövid

A magas derékvonalú rövid ruhák remek választási lehetőséget kínálnak egy partira. A rövidített szoknya könnyen mozgatható, így egész éjszaka táncolhat. Az ilyen modellek különösen lenyűgözőek magassarkúkkal - így a lábak szédítően hosszúnak tűnnek. A tervezők számos lehetőséget kínálnak a magas derekú miniruhákhoz, a puffadt szoknyás modellektől a szűk harisnyaruhákig.

Évad

Amikor egy ünnepre vagy más eseményre ruhát választ, ne felejtse el az ablakon kívüli időjárást. Hiszen bármennyire is jól nézel ki egy apró sifonruhában, télen nem lesz teljesen helyénvaló, még akkor sem, ha meleg szobában zajlik az esemény, és autóval érkeztél oda.

Nyár

A magas derekú nyári ruhák általában olyan napruhák, amelyeket minden lány szeret. Valóban, egy forró napon nincs is kényelmesebb egy könnyű, laza öltözéknél.A magas derekú napruhák lehetnek szuperrövidek (ezek a modellek inkább a strandra alkalmasak), vagy hosszúak, földig érő szoknyával (az ilyen ruha megvédi a bőrt a leégéstől egy hosszú séta során).

A magas derekú nyári ruhák külön kategóriája az etnikai stílusú ruhák.

Etnikai stílusú, magas derekú nyári ruha

Tavasz ősz

A holtszezonban az időjárás minden nap változhat, melegről hidegre, esőről havasra és fordítva. Ilyenkor ritkán hordunk cipőt, gyakran sportcsizmát vagy bokacsizmát. A ruhának illeszkednie kell a cipőhöz - legyen olyan kecses és elegáns. Mivel a tavaszi-őszi szezonban általában felsőruházatot - esőkabátot, kabátot vagy kabátot - viselünk, a ruha lehet elég könnyű is, például vékony trikóból. A holtszezon estélyi ruháinak választéka hihetetlenül sokrétű: itt találhatunk hosszú bársonyruhákat, szatén midiruhákat és vágott csipkemodelleket.

Téli

A hideg évszakban nemcsak a szépségre, hanem a saját egészségére is vigyáznia kell. Ezért jobb, ha a vékony szövetekből készült könnyű ruhákat a melegség kezdetéig elhalasztja. Még meleg ruhákban is nőies és elegáns tud maradni, különösen, ha ezek a ruhák magas derekú ruhák. Télen jobb sűrű, többnyire természetes anyagokból készült modelleket vásárolni - meleg kötöttáru, gyapjú, drapéria, kasmír stb. A zsinórral vagy skandináv mintákkal ellátott kötött ruhák nagyon aranyosak és hangulatosak.

Divat trendek

 • Az új divatszezonban ismét népszerűek lesznek az organzából, tüllből és más áttetsző anyagokból készült, réteges szoknyás bolyhos ruhák. A balerina képét miniatűr, karcsú lányoknak kell felpróbálniuk.
 • Újra visszatérnek ruhatárunkba a metál szövetek. Az ezüst, fényes anyagból készült futurisztikus ruha a figyelem középpontjába kerül.
 • A zöld ruhák idén a csúcson lesznek. Előnyben kell részesíteni ennek a színnek a szokatlan, telített árnyalatait. Mindenképpen szerezzen magának legalább egy mélyzöld színű ruhát, például egy fenyőtű vagy jáde árnyalatot a nyárra.

Kiválasztási tippek

 • A magas derekú ruhák remek választást jelentenek a kismamák számára. A terhesség első hónapjaiban ez a stílus segít elrejteni a kialakuló pocakot. És egy későbbi időpontban ezek a ruhák egyszerűen kényelmesebbek, mint a szokásos, derékban és csípőben szűk ruhák.
 • Az eltolt derékvonalú ruhák nem csak különleges alkalmakra vagy kötetlen eseményekre alkalmasak. A tervezők sok ilyen ruhát kínálnak, amelyek megfelelőek lesznek egy szigorú öltözködési kóddal rendelkező irodában. A félig szabott ruha fehér melltartóval és fekete szoknyával már az üzleti stílus klasszikus példája lett a ruhákban.

Mit vegyek fel?

A magas derekú ruha sokféle ruházattal kombinálható. Nyáron farmerdzsekit vagy áttört bolerót is felvehet a ruha fölé. Hűvös időben egy bőrkabát, trench kabát vagy kardigán is megteszi. Ha vállakat feltáró ruhában indulsz egy rendezvényre, vigyél magaddal egy gyönyörű stólát, ami passzol az öltözékhez.

A harisnyát és a harisnyát is az évszaknak megfelelően kell kiválasztani. A nagy melegben érdemes teljesen nélkülözni őket, de ha az öltözködési előírások ezt tiltják, válasszuk a legfinomabb, átláthatóbb lehetőségeket. Ha maga a ruha lakonikus, akkor színes vagy díszes harisnyanadrágokkal újjáélesztheti a képet.

Magas derekú ruhaharisnya

kiegészítők

A magas derekú ruhák az egyik legnőiesebb és legkecsesebb ruhadarabok, amelyeket megfelelő kiegészítőkkel kell kiegészíteni.

A kézitáskát és az ékszert úgy választjuk ki, hogy ezek a részletek illeszkedjenek az outfit stílusához. A romantikus megjelenés érdekében ez egy kis dekoratív kuplung és vékony, áttört fülbevaló lesz. Egy nagy táska vagy "baguette" és a diszkrét, de jó minőségű ékszerek alkalmasabbak egy üzletasszony számára.

Cipők

Célszerű cipőt vásárolni egy ilyen sarkú ruhához - lehet vékony pántú szandál, klasszikus cipő vagy elegáns csizma.Nyáron egy hosszú, magas derékú sundress hordható szandállal vagy klumpával - itt nincs szükség magassarkúra.

Hétköznapi viselethez választhat valami kényelmesebbet, például balettcipőt vagy oxford cipőt. A lényeg az, hogy a cipő harmonikusan illeszkedjen a ruha stílusához, és egyáltalán nem szükséges a kézitáskához vagy a kiegészítőkhöz illően kiválasztani.

3 megjegyzés

Imádom ezeket a ruhákat - elfedik a kis pocakom, a figura pedig hibátlanul néz ki.

Alyona ↩ Lena 18.08.2020 12:54

A jó vágás valóban elrejti a hibákat és kiemeli az előnyöket, de csak akkor, ha hosszú. És minél hosszabb, annál karcsúbbnak tűnik egy nő egy ilyen ruhában, és egy földig érő ruhában - általában egy porcelán figurában. A rövidnél az ellenkezője igaz) - ez a stílus vékony lányoknak-iskolásoknak.

Magas derék, rövidebb ruha - nagyon szexi!

Divat

a szépség

Ház