Ruhák stílusai és modelljei

Egy pakolásruha minden alakot megszépít!

Egy pakolásruha minden alakot megszépít!
Tartalom
 1. Sajátosságok
 2. Egy kis történelem
 3. Kinek alkalmas?
 4. Stílusok
 5. Kötött
 6. Kötött
 7. Ujjakkal
 8. Drapériával
 9. Hossz
 10. Népszerű színek
 11. Évad
 12. Mit vegyek fel?
 13. kiegészítők
 14. Cipők

Minden nő csodálatosan nézhet ki egy ruhában, ha a stílust jól választják meg. De a különféle modellek közül kiemelhető egy olyan ruha, amely teljesen bármilyen női alakot díszíthet - ez egy csomagoló ruha.

Sajátosságok

Az ilyen stílusú ruhákban az eleje két különálló elemre oszlik. Egyikük egyik oldalán felülről a másikra tekerve van, aminek eredményeként V-szerű nyakkivágás alakul ki az outfitnél.

Buliba csomagoló ruha

Gyakran zsinórokat használnak a ruha rögzítésére az alakon. A modellek hossza eltérő, de a klasszikus opciót kissé térd alatti hossznak tekintik. Az ilyen ruha modellje gyakran körbeölelő köntös formájában készül, de a ruha szövetei drágák és gyönyörűek.

Egy kis történelem

A pakolásos hatású ruhák megjelenése Diana von Fürstenberghez kötődik. Az ötlet, hogy készítsen egy ilyen ruhamodellt, ettől a híres tervezőtől származik 1973-ban, miután megalkotott egy wraptopot. Az új szabású első ruhához jersey szövetet használtak. A ruha szépen kihangsúlyozta a nőies sziluettet, nem zavarta a mozgást, könnyen fel lehetett venni. Az első két évben a nők több mint ötmillió ilyen ruhát vásároltak.

1997-ben Diana úgy döntött, hogy frissíti a pakolóruhát. Az új modelleket modern szövetekből kezdték varrni, szegélyüket lerövidítették, a gallért keskenyebbé tették. Az újra kiadott ruha érdekes nyomatokat és frissített felületeket is tartalmazott. Manapság az ilyen modellek keresettek a nők körében, és sok divatos szekrényében találhatók.

Azt is megjegyezzük, hogy a nők számára hasonló ruhák egy kicsit korábban jelentek meg.Claire McCardell még az 1940-es években bő szabású, illatalapú ruhákat kínált az amerikai nőknek. Ennek a tervezőnek az alkotása egy farmerruha volt, de nem egészen pakolásruha, hiszen elegánsabb ruhák tetejére is hordták.

Claire McCardell farmer becsomagolt ruha

Kinek alkalmas?

Egy körbeölelő hatású ruhában minden nő kecsesnek és vonzónak tűnik. Az öltözék felében kialakított V-nyakának köszönhetően hatékonyan hangsúlyozhatod és enyhén meghosszabbíthatod a nyakat.

Ezenkívül az ilyen ruhák előnyei a következők:

 • A vállak vizuális szűkítése.
 • A derékvonal kiemelése.
 • A sziluett javítása (a lány magasabbnak és karcsúbbnak tűnik).
 • A mellszobor vizuális megnagyobbítása.

Ezen előnyök ismeretében a stílus a domború formájú nők számára ajánlható, különösen, ha a figura egy fordított háromszögre emlékeztet. Ha egy lány szűkíteni szeretné a derekát, válasszon egyszínű ruhát, és adjon hozzá egy ugyanolyan színű övet, mint a ruha.

Stílusok

A legelterjedtebb betakarító ruhák a következők:

 • Kiszélesedő szoknyával.
 • Aszimmetrikus szegéllyel.
 • Ceruzaszoknyával.

Kötött

Az ilyen ruhákat hétköznapi viseletnek nevezik. A trikós ruhában egy nő nagyon vonzónak tűnik, mivel egy ilyen ruha segít a gyönyörű sziluett kialakításában.

Fehér kötött betakaró ruha

A kötöttáru könnyedén leterül, és hozzájárul a nőies ívek kiemeléséhez. Ezenkívül az ebből az anyagból készült ruhák jól moshatók, és nem kell vasalni.

Kötött

A becsomagoló hatású ruhákat gépi és kézi kötésű kivitelben is bemutatjuk. Ha köt vagy horgol egy ilyen ruhát, egy egyedi terméket kap, amely kedvére való. Ugyanakkor a kötött modellek nyári (vékony pamutból készült) és sűrűbbek (gyapjúból és akrilból készültek).

Ujjakkal

A becsomagolt modellek hosszúak vagy rövidek. Vannak ruhák, amelyeknek egyáltalán nincs ujja, de a legvonzóbbak a háromnegyed ujjú termékek. Egy ilyen hüvely alig teszi ki a csuklót, ami romantikát és gyengédséget ad a képnek.

Drapériával

Az ilyen ruhákban a termék elülső része, amely be van csomagolva, gyönyörűen terül el. Az ilyen ruhák gyártásához olyan szöveteket használnak, amelyek folyhatnak és eshetnek, redőket és gyűrődéseket képezve. Leggyakrabban az ilyen ruhák egyszínűek (különösen gyakori a kék, piros, rózsaszín), de vannak nyomtatott termékek is.

 Drapírozott becsomagolt ruha

Hossz

Hosszú

Ezt a hosszúságú betakarót főleg különleges alkalmakra választják. Az ilyen stílusú, skarlát, ezüst, elefántcsont, fehér, bordó és smaragd színű, padlóig érő ruhák különösen fényűzőek.

Földig érő pakolásos mellszobor ruha

Gyakoriak a bokáig érő nyári alkalmi ruhák is. Gyakran félkövér nyomattal, például virágmintával vagy kockás nyomattal díszítik. Sok ilyen stílusú hosszú ruhát övvel is viselnek, amely lehet mellette vagy kontrasztos színekben.

Midi

A közepes hosszúságú leggyakrabban a szagú modellekben található. Az ilyen ruhák lehetnek szerények és elegánsak, valamint merészek és csábítóak. Megköthetők egyszínű övvel, brosssal vagy rejtett csattal. Az ilyen ruhák nagyon változatosak, és eltérhetnek a nyakkivágás alakjától, színétől, szövetétől vagy a hüvely jelenlététől.

Rövid

Az ilyen, betakaróval ellátott ruhákban egy nő nagyon csábítónak és szexinek tűnik. Estélyi ruhához, hozzáillő tűsarkúhoz és elegáns kézitáskához gyakran választanak rövid hosszt.

Egy ilyen ruhában a lány felhívja a figyelmet a lábára, ezért ezt a modellt csak karcsú fiatal hölgyeknek ajánljuk.

Népszerű színek

Piros

Az ilyen színű illatú modellek randevúzásra vagy színházba is viselhetők.

Piros, rövid becsomagolt ruha

Ha fel szeretné hívni a figyelmet, válasszon világos árnyalatú ruhát, kontrasztos színű betétekkel, strasszokkal vagy hímzéssel.

Fekete

A fekete illatú modelleket jó irodai lehetőségnek nevezhetjük.

Fekete sifon becsomagolt ruha

Mivel a fekete alapszínnek számít, könnyű bármilyen kiegészítőt kombinálni az ilyen ruhákkal.

fehér

A fehér ruhákat gyakran az áttetsző és levegős anyagból készült strandmodellek mutatják be. Az ilyen termékek szinte észrevehetetlenek a testen, és hűvösséget hoznak egy forró nyári napon.

Rövid fehér betakaró ruha

Ezenkívül vannak elegáns hófehér modellek - mind a térd felett, mind a padlóig.

Kék

Egy ilyen színű ruha lehet elegáns és hétköznapi is.

Sötétkék becsomagoló ruha

A finom kék szatén ruha ezüst övvel kiegészítve elegánsnak tűnik. A sötétkék modellek alkalmasak az üzleti stílusra, mivel nem fognak kitűnni az irodában. Hajókkal és kabáttal egészülnek ki.

Évad

Nyár

A lenvászon, pamut és más könnyű anyagokat a körbeölelő ruhák nyári modelljeinek varrására használják. Az ilyen ruhákhoz gyakran többszínű szöveteket választanak ki, amelyek miatt a termékek fényesek és lédúsak.

Tavasz ősz

Hűvös őszi időben vagy kora tavasszal általában közepes hosszúságú betakarító ruhákat viselnek. Kiegészíti őket esőkabát, kabát vagy kabát, valamint csizma vagy magas sarkú cipő.

Téli

Téli hidegben a sűrű kötöttáruból és gyapjúból készült illatú modellek a legkeresettebbek. Általában hosszú ujjúak.

Mit vegyek fel?

Bármilyen kézitáskát választhat egy ilyen stílusú ruhához.

Borítékos kézitáska becsomagoló ruhához

Egy nagy, mindennapi táska, egy kis kuplung és egy hosszú vékony övvel ellátott kézitáska ugyanolyan vonzó lesz vele. Egy kis elegáns sállal díszítheted a nyakadat.

kiegészítők

A hosszú gyöngyök (a gyöngyöknek kicsiknek kell lenniük) és a lógó fülbevalók jó választás egy körbefutó ruhához.

Ékszer (gyöngyök) pakolóruhához

Ha a modell háromnegyedes ujjú, akkor a csuklót több karkötővel vagy kifejező órával kell díszíteni. Egy ilyen stílusú estélyi ruha jól passzol a gyöngyökhöz és az arany ékszerekhez.

Cipők

A wrapmodellek ideális párja a szandál vagy a magas sarkú cipő. Különösen, ha a ruha klasszikus midi hosszában van bemutatva.

Magas sarkú cipő egy ruhához, gombos pakolással

Nyári ruhához jól passzol a pántos szandál. Hűvös évszakban érdemes tűsarkú csizmát hordani egy ilyen ruhához. Télen a becsomagolt ruha kiegészíthető sarok nélküli magas csizmával vagy vastag, stabil sarkúval.

1 megjegyzés

A pakolásruha egy kicsit csábító, mivel azt a hatást kelti, hogy az illat megnyílhat. Imádom ezeket a ruhákat!

Divat

a szépség

Ház