Ruhák stílusai és modelljei

Sari - hindu istennők és hétköznapi indiai nők ruhája

Sari - hindu istennők és hétköznapi indiai nők ruhája
Tartalom
 1. Egy kis történelem
 2. Az indiai ruházat jellemzői
 3. Aishwarya Rai stílus
 4. Esküvői szári
 5. A legdrágább szári a világon
 6. Hogyan kell feltenni?
 7. Mit vegyek fel?

A magazinok és oldalak oldalain valószínűleg nem egyszer látott indiai szépségeket drágakövekkel díszített, hímzett mintákkal díszített, fényes ruhákban. Az általuk viselt anyagot szárinak hívják.

indiai szári

Sári az Indiában élő nők hagyományos ruhája. Sok évszázaddal ezelőtt megjelent egy ilyen ruhát egy hosszú vászondarabból, téglalap formájában. A nők egy ilyen vászonba burkolóztak, leterítették, hogy kihangsúlyozzák az alak íveit és elrejtsék az esetleges hibákat.

Évszázadokkal később a szári még mindig népszerű. Ez az indiai nők lezser és elegáns ruhája, valamint más országokban a nők eredeti öltözéke. Egy szári segítségével a szépségek megmutathatják nőiességüket, kecsességüket és kecsességüket.

Európai szári zöld-bézs

A termék 5-9 méter hosszú és körülbelül 1 méter széles varrat nélküli vászon. Alatta egy nő egy szoknyát vesz fel, amely valamivel rövidebb, mint egy szári, és egy blúzt, amelyet cholinak hívnak. A blúz gyakran illeszkedik a szoknya és a szári színéhez, bár ha a szári egyszínű, a blúz felülete eltérhet.

Egy kis történelem

Sok legenda kapcsolódik a szári megjelenéséhez az indiai nők ruhásszekrényében. Egyikük szerint egy ilyen ruhát varázsszövőszéken alkotott egy takács, aki ideális nőről álmodott. A vászonban minden olyan tulajdonságot egyesített, amelyeknek egy ilyen szépségben meg kell lenniük, miután hihetetlenül szép és hosszú ruhákat kapott.

Nő száriban

Egy másik legenda a szári eredetét a Pandava királyhoz köti, aki szerencsejátékban veszítette el vagyonát és saját családját. A király utolsó vesztesége a felesége volt. Az ellenségek mezteleníteni akarták, megszégyenítve a nőt, de nem tudták letekerni a ruhákat.A Pandava hitvesét Krisna úgy védte meg, hogy száriba öltöztette.

Az indiai ruházat jellemzői

Ha gondosan megvizsgálja a szári anyagát, színeit, drapériáit és díszeit, sok mindent megtudhat arról a lányról, akien ilyen ruhát lát. A sarees többnyire selyemből, sifonból vagy pamutból készülnek. Az anyag minősége jelzi a szárit viselőjének gazdagságát.

A ruha színe sokat elárul. Az özvegyasszonyok fehér szárit viselnek minták nélkül, a fiatal anyák közvetlenül a szülés után sárga szárit, a menyasszonyok zöld vagy piros, arany hímzéssel díszített szárit. A fekete köpenyt rendkívül ritkán viselik, tekintve, hogy szerencsétlen.

Az indiai szárik gyártásában csak férfiak vesznek részt. Egy ruhát hosszú időn keresztül (körülbelül 6 hónapig) gyártanak. A szárit nem lehet olcsó ruhának nevezni, de egy ilyen dolog nagyon hosszú ideig szolgál, és gyakran a leszármazottaira adják át.

Gyönyörű szári

Első pillantásra a legtöbb saree hasonlít egymáshoz, de ez egyáltalán nem így van. Minden ruha egyedi, és több mint egy tucatféle módon lehet lekenni őket.

Aishwarya Rai stílus

A híres indiai színésznő többször is megjelent a vörös szőnyegen és más fontos eseményeken luxus száriban.

Aishwarya Rai gyönyörű szári

2012-ben a bollywoodi sztár egy jótékonysági fogadáson jelent meg egy dizájner világos száriban, arany hímzéssel, 2013-ban pedig a cannes-i vacsorán arany szárije csodálatosan nézett ki. A színésznő ezt az elegáns ruhát egy fényes kuplunggal és arany ékszerekkel egészíti ki.

Bár a piros szín nem nagyon illik ünnepélyes színészi eseményekhez, mivel egybeolvad a pálya színével, de az Aishwarya Rai-n a piros szárik csodálatosan néznek ki. A színésznő több alkalommal viselt ilyen színű elegáns szárit filmpremiereken és jótékonysági rendezvényeken.

 Aishwarya Rai Krksnom Sariban 2012

Ezenkívül Aishwarya gyakran a finom, áttetsző szárit választja. 2006-ban a színésznő merész megjelenést hozott létre egy zöld szárival, fehér hímzéssel. Neki a szépség felkapott egy kuplunghéjat és egy hosszú fülbevalót. 2011-ben Aishwarya ruhája lágy rózsaszín volt, díszítése pedig gyöngyökből és ezüstös csipkéből állt.

Esküvői szári

A saree-k, amelyekben a lány férjhez megy, nagyon szépek és kifinomultak. A termékeket gyöngyökkel, ezüst vagy arany hímzéssel, strasszokkal és egyéb vonzó dekorációval díszítik.

Fehér esküvői szári

Az anyag, a minta és a drapéria kiválasztását befolyásolja a menyasszony lakóhelye, családja jóléte és egyéb árnyalatok. Például India északi régióiban a menyasszonyok piros száriba öltöznek, keleten - sárga ruhába, Maharashtra - zöld száriba, Assamban pedig hófehérbe.

A legdrágább szári a világon

A Guinness Rekordok Könyvébe 2008-ban a legfényűzőbb és legdrágább szári kerültek. A terméket 100 ezer dollárra (körülbelül 4 millió rúpiára) becsülték. 30 takács vett részt egy ilyen szári elkészítésében. Körülbelül 7 hónapig kézművesítették a ruhát, ami egy igazán hihetetlen ruhát alkotott.

A legdrágább szári a világon

A szárit ezüst-, platina- és aranyszálakkal hímezték, majd gyémántokkal, zafírokkal, rubinokkal, topázzal, korallokkal, smaragddal és más drágakövekkel díszítették.

Ugyanakkor a termék értéke nem csak egy ilyen kivitelben rejlik, hanem a szári rajzaiban is. A vásznat egy híres indiai művész 11 festménye díszítette. A legdrágább szári súlya körülbelül 8 kilogramm volt.

Hogyan kell feltenni?

 1. A szoknyán és a blúzon kezdje el a szárit a szoknyába bújtatni a vászon jobb oldaláról.
 2. Tekerje be a terméket jobb oldalról balra, és csináljon egy kört. Ebben az esetben a szári aljának érintenie kell a padlót.
 3. Ezután kezdje el összegyűjteni a szári redőit. A termék hosszától függően 5-7 vagy több hajtást kap.
 4. Az összegyűjtött redőket a szoknya mögé rakjuk össze, hogy balra "nézzenek".
 5. Tekerje a vászon fennmaradó szabad részét a derekára, és dobja a termék végét a vállára. Szép csapokkal rögzítheted a válladra.
Hogyan kell felvenni a szárit

Mit vegyek fel?

 • A szári alá megfelelő cipő lehet balettcipő vagy lapos talpú szandál.
 • A szári elegáns változatához felvehet egy kis kuplungtáskát.
 • A szári különféle ékszerek, például karkötők, gyűrűk, nyakláncok, nagy fülbevalók és egyéb ékszerek csodálatos kombinációja.
2 megjegyzés

Milyen szép! Ezek az indiai ruhák magával ragadnak. Indiába akarok menni.

Köszönöm a szép és figyelemfelkeltő cikket. Annyi szép fotó!

Divat

a szépség

Ház