Ruhák stílusai és modelljei

Peplum ruha - merész megjelenés

Peplum ruha - merész megjelenés
Tartalom
 1. Kinek alkalmas?
 2. A baszk profi
 3. Baszk lehetőségek
 4. Hüvelyes ruha
 5. Ujjakkal
 6. Vonattal
 7. Szövetek
 8. Hossz
 9. Népszerű színek
 10. Este
 11. Esküvő
 12. Tele kell hordani?
 13. Mit vegyek fel?
 14. kiegészítők
 15. Cipők

Hogy mi a baszk, minden lány tudja, aki követi a divatot. Ha még nem találkoztál ezzel a ruhaelemmel, magyarázzuk el: a peplum egy ruha vagy szoknya derekán található széles fodrosság.

Bézs ruha peplum-mal

A baszk nevét Spanyolország egyik régiójában lakó nép – a baszkok – tiszteletére kapta, mivel népviseletük hagyományos részlete volt. A múlt század közepén a peplum hihetetlenül divatossá vált, de esőkabátok és kabátok díszítésére használták.

Aztán ez a ruhaelem sokáig feledésbe merült, és egészen nemrég emlékeztek rá. Ma a peplum ruhák nagyon népszerűek.

Kinek alkalmas?

A peplum nem csak dekoratív, hanem funkcionális része is egy ruha. Célja az alakhibák vizuális kijavítása. Általában a baszk közvetlenül a derékvonal alatt helyezkedik el, ezáltal növelve a csípő és a derék közötti különbséget. A "téglalap" testalkatú lányok számára a peplum ezen tulajdonsága nagyon hasznos lesz.

Ezenkívül a baszk segít egyensúlyban tartani a széles vállakat - ez az alak jellemzője, amellyel a sportolók és az egyszerűen magas lányok gyakran rendelkeznek. Ha el kell terelni a figyelmet a kiálló pocakról, akkor egy peplum ruha segít ebben.

A baszk profi

 • A peplum jelenléte segít elfedni az alak néhány hibáját - ez minden ruha nagyon fontos tulajdonsága. Ezenkívül ez a ruha különböző magasságú és testalkatú lányok számára alkalmas. Az egyetlen kivétel a körte alakú alak. Esetükben a baszk még elnehezíti az alsótestet.
 • A peplum a legegyszerűbb ruhát is díszítheti.Sokáig a divat perifériáján maradt, de több szezonban egymás után feltűnik híres tervezők ruhakollekcióiban. Ez azt jelenti, hogy számíthatunk arra, hogy a peplum ruhák még sokáig népszerűek lesznek.
Peplum ruhák - előnyei

Baszk lehetőségek

Hosszú peplum úgy néz ki, mint egy ruha fölött hordott szoknya. Ezt a benyomást fokozza, ha a peplum más színű vagy textúrájú anyagból készül.

kettős baszk - két réteg szövetből varrt elem. Ez a peplum általában rövidebb és gömbölyűbb, mint a klasszikus változat.

Hiányos baszk, a szilárdtól eltérően nem foglalja el a ruha teljes övét. Általában a ruha oldalán kilógó "szárnyak" képviselik.

Aszimmetrikus peplum - ennek a ruharészletnek a legmodernebb változata. Egyrészt rövidebb, másrészt hosszabb. Ebbe a típusba tartozik a baszk is, amely egyfajta szagot képez.

Hüvelyes ruha

A peplum szinte bármilyen stílusú ruhát díszíthet, de a leglenyűgözőbbnek tűnik a szűkített sziluettű ruhákon.

Hosszú ujjú szürke peplum hüvelyes ruha

A peplum tokos ruha igazi klasszikussá vált az elmúlt években. Ez a ruha hihetetlenül nőiesnek és elegánsnak tűnik. Végtére is, egy ügy önmagában mindenki számára előnyös, és a peplum hozzáadása nagyon kifinomulttá teszi. A peplum tokos ruha sokféle alkalomra jó, a munkától a táncig, ezért szeretik annyira a lányok világszerte.

Ujjakkal

Emlékszünk arra, hogy a peplumot eredetileg női felsőruházat díszítésére használták. Talán ezért néz ki olyan jól a hosszú ujjú ruhákon. A lényeg az, hogy a szoknya ne legyen túl buja. Jobb, ha szűkítik, például "ceruzával". A hosszú ujjú szigorúságot kölcsönöz az öltözéknek, de a kacér peplum kompenzálja a kép extra komolyságát.

Vannak peplum ruhamodellek is, amelyek rövid ujjúak. Ugyanakkor az ujjak gyakran eredeti formájúak, ami kissé extravagánssá teszi a képet.

Rövid ujjú Peplum ruha

Vonattal

A vonattal ellátott ruhák általában a legkülönlegesebb alkalmakra kínálnak lehetőséget. Az ilyen ruhákat gyakran a menyasszonyok választják, tisztelegve az európai esküvői hagyományok előtt. A közelmúltban a baszk belépett az esküvői divatba, így a szalonokban baszk ruhamodellek találhatók, amelyek simán vonattá válnak. Nézd meg a képeket - az ilyen ruhák nagyon szépek és szokatlanok. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ilyen számú vízszintes vonal "lelapítja" az ábrát, így ez a lehetőség csak meglehetősen magas lányok számára alkalmas.

Szövetek

Ahhoz, hogy a peplum megtartsa formáját, sűrű anyagból vagy kétrétegű anyagból kell varrni. Magának a ruhának nincs szöveti követelménye.

Peplum öltöny ruha

A peplum ruha készülhet természetes vagy szintetikus anyagból, vékony vagy sűrű, rugalmas vagy nem. Csak a szépséggel kapcsolatos saját elképzelései alapján kell kiválasztania az alakzat jellemzőit, az évszakot és az esemény formátumát. Egyszerre többféle szövetet kombinálhat egy modellben. Például a ruha és a peplum készülhet trikóból, az ujjak pedig guipúrból.

Hossz

A peplum bármilyen hosszúságú szoknyával ellátott ruhán jelen lehet - a minitől a maxiig. De magának a peplumnak rövidebbnek kell lennie, mint a ruha, különben az egész hatás eltűnik.

Peplum ruha hossza

Hosszú a padlóig

A peplum ruha mindig elegánsnak tűnik, de különösen különleges alkalmakra érdemes estélyi ruhákat választani földig érő szoknyával. A peplum hihetetlenül lenyűgözően néz ki egy keskeny hosszú szoknyán. Ezt az elemet gyakran díszítik a sziluett ruhák, csípőhöz illeszkedő és lefelé élesen kiszélesedő szoknyával. A legjobb az egészben, hogy ez a stílus magas, homokóra alakú lányok számára alkalmas.

Midi

A közepes hosszúságú szoknyás ruhák a legnépszerűbbek, mivel különféle helyzetekre alkalmasak; kényelmesek és elegánsak. A peplum midi ruha különösen jól mutat ceruzaszoknyával.

Alkalmi Peplum Midi ruha

Ha egy ilyen ruha visszafogott színvilágban készül, és kellően zárt, akkor teljesen lehetséges, hogy megjelenjen benne az irodában.A világosabb ruhák tökéletesek kötetlen összejövetelekhez.

Rövid

A rövid ruhák a legjobb választás bulikra, mert olyan kényelmes bennük táncolni! A peplum koktélruhás lány mindig felkelti a figyelmet, mert ez az elem egyedi varázst kölcsönöz az öltözéknek. A baszk kacérabbá és játékosabbá teszi a ruhát, így ebben a ruhában egész este gyönyörködtető pillantásokat fogsz kapni.

Népszerű színek

Fekete

A fekete ruha peplummal akár klasszikus lehet a munkahelyi gardróbban, akár egy öltözék a kiránduláshoz. Minden a modell jellemzőitől függ.

Fekete ruha peplum- és ceruzaszoknyával

Például egy rövid szoknya és nyakkivágás megfelelő lesz kötetlen környezetben, de üzleti vagy kulturális eseményekhez jobb, ha valami formálisabbat részesítenek előnyben. A fekete szín a peplummal kombinálva képes modellezni az alakot, kiküszöbölve annak néhány hiányosságát.

fehér

A fehér szín a tisztaság és a tapasztalatlanság aurájával veszi körül a lányt, függetlenül attól, hogy hány éves. A fehér ruhás fiatal hölgyek csak pozitív érzelmeket váltanak ki a körülöttük lévőkből, mert ez a szín a jó kezdethez kapcsolódik.

Ujjatlan fehér Peplum ruha

A fehér ruha nem feltétlenül menyasszonyi ruha. Az esküvőn kívül sok más helyzet is van, amikor egy fehér ruha peplummal feltétlenül megfelelő lenne, például szalagavató, színházi premier stb.

Piros

Egy nő egyetlen más ruhában sem érzi magát annyira vonzónak és csábítónak, mint vörösben. A piros ruha igazi lelet annak a lánynak, aki egy végzetes szépség szerepét szeretné eljátszani.

Piros peplum mellszobor ruha

Mivel a piros nagyon kifejező szín, a ruha legyen a lehető legegyszerűbb. Legyen a peplum öltözéked egyetlen dekorációs eleme.

Kék

A kék nagyon kifejező szín, de ugyanakkor nyugodt, ezért sok lány által az egyik legkedveltebb szín.

Sötétkék aszimmetrikus peplum ruha

Egy kék ruha soha nem lehet vulgáris (kivéve a nagyon leleplező modelleket) – mindig elegánsan fog kinézni benne. A peplum remek módja annak, hogy megfűszerezze a kék ruha visszafogottságát.

Zöld

A zöld az egyik legtrendibb színnek ígérkezik a következő néhány szezonban. Legalább egy zöld ruha jelenjen meg mindenki ruhatárában, főleg, hogy ennek a színnek a számos elérhető árnyalata között mindenki megtalálja a hozzá leginkább illőt.

Zöld ruha peplával és szokatlan nyakkivágással

A smaragd, türkiz, alma - peplum ruhák hihetetlenül vonzóak bármilyen színsémában.

Este

A nők estélyi ruhát viselnek a legünnepélyesebb alkalmakkor, amikor teljes pompájukban kell megjelenniük. Ha nem élsz aktív társasági élettel, akkor ritka az esély, hogy a maga teljes pompájában megjelenj mások előtt. Éppen ezért a lányok nagyon óvatosak az estélyi ruha kiválasztásánál. A peplum estélyi ruha legyen hosszú és ne buja. Mindenképpen nézze meg közelebbről a sellőstílust, melynek felső része míder, alul pedig keskeny, kiszélesedő szoknya. Ha a ruha egyenes, figyeljen a nem szabványos peplum alakú modellekre.

Esküvő

A menyasszonyi divat a peplum oldalas ruhákat sem kerüli meg. Az utóbbi időben egyre több menyasszony választja ezt a stílust élete legfontosabb eseményére. A lányokat különféle okok vezérlik: egyesek a divatot akarják követni, mások - hogy szép alakot mutassanak, mások -, hogy elrejtsenek a kialakuló pocakot. A peplum ruha minden esetben nagyon szép lesz, és segít a megjelenés minden jellemzőjének kedvező megvilágításában.

Aszimmetrikus Peplum esküvői ruha

Sok menyasszony feladja a hagyományokat, és a rövid ruhákat részesíti előnyben. Ebben az esetben a peplum ruha remek módja a modern és elegáns menyasszonyi megjelenés kialakításának.

Tele kell hordani?

A kövér lányok természetesen hordhatnak peplum ruhát. Feltéve, hogy az öltözéket helyesen választják meg, képes korrigálni néhány olyan pillanatot, amely gyakran a telt fiatal hölgyek frusztrációjának oka. A fő szabály az, hogy a baszknak az Ön által problémásnak ítélt zóna alatt vagy felett kell lennie.

Peplum ruha pántokkal a telt testért

Például egy kiálló hasnál kell egy peplum ruha, ami szinte a mell alatt kezdődik és a csípővonalba pumpálódik. A buja csípős szépségeknek érdemes odafigyelniük a deréktól kihajló modellekre. Mindenesetre a fényűző formákkal rendelkezők válasszon széles peplumú ruhákat, mivel az apró elemek csak a térfogatot hangsúlyozzák.

Mit vegyek fel?

A peplum ruhát ruhatárad sokféle elemével párosíthatod. A leghétköznapibb ruhákat új módon tudja játszani. Az üzleti megjelenés megteremtéséhez vegyen fel egy kabátot a ruhára (csak az nem lehet túl rövid). A peplum ruha nagyon jól néz ki klasszikus kabáttal és hivatalos cipővel. A vékony bézs harisnya vagy harisnya mindig megfelelő lesz, de a hideg évszakban megteheti vastag, sötét harisnyanadrággal. A nyári modellek jól passzolnak a romantikus stílusú széles karimájú kalapokhoz. Egy vékony pánt és egy kicsi, elegáns kézitáska segíti a megjelenést.

kiegészítők

A peplum ruha nem tartozik semmilyen öltözködési stílushoz, így bármilyen kiegészítővel jól passzol. Például egy fekete tokos ruha bőrkabáttal és nagy bőr- és fémékszerekkel egy teljesen harmonikus viselet rocker stílusban. Ugyanaz a ruha könnyű kabáttal és szivattyúkkal tökéletes kép egy üzletasszony számára. Vedd le a kabátodat, vegyél fel fényes ékszereket és magas sarkú szandált – ebben a formában nyugodtan mehetsz a buliba.

Ékszerek és kiegészítők egy peplum ruhához

A tökéletes megjelenést keresve sokféle kiegészítővel kísérletezhet: luxus ékszerek, eredeti ékszerek, órák, szemüvegek és sálak. Ennek eredményeként biztosan találhat majd néhány érdekes stilisztikai megoldást.

Cipők

A peplum ruha nem igényel speciális lábbelit. Természetesen, mint minden ruha, ez is magassarkúval mutat a legjobban. Végül is a lányok különösen vonzónak tűnnek a magas sarkú cipőben, és a járásuk egyszerűen elbűvölő. A cipőt attól függően kell kiválasztani, hogy milyen alkalomra viseli a ruhát. Munkához ezek szigorú irodai cipők, a városban való sétáláshoz - kecses csizmák és nyaraláshoz - látványos szandálok. A cipő színe közel állhat a ruhához, vagy éppen ellenkezőleg, kontrasztos tónusú.

3 megjegyzés

Nagyon szeretem a peplum ruhákat! A baszk térfogatot ad a kimondatlan combomnak.

Csodálom azokat is, akik feltalálták a baszkot. Csak megváltás az alakom számára!

A peplum ruha kiválóan alkalmas céges rendezvényekre. Egyszerre szigorú és nagyon nőies. Erre az alkalomra van egy fekete ruhám, most egy kéket szeretnék.

Divat

a szépség

Ház