Ruhák stílusai és modelljei

Harangszoknyával ellátott ruha - romantika mindenben

Harangszoknyával ellátott ruha - romantika mindenben
Tartalom
 1. Sajátosságok
 2. Egy kis történelem
 3. Kinek alkalmas?
 4. Ujjakkal
 5. Hossz
 6. Kiválasztási tippek
 7. Mit vegyek fel?

A női gardrób minden bizonnyal különféle stílusban bemutatott ruhákat tartalmaz. Az egyik legvonzóbb, romantikusabb és legnőiesebb ruha a harang szoknyás ruha. A nők több mint egy évszázada hordtak ilyen ruhákat, és most megtudjuk, miért van rájuk kereslet napjainkban a divatosok körében.

Sajátosságok

A ruhák, amelyek fénypontja a harangszoknya, nagyon kényelmesek és praktikusak. Hagyományosan testhezálló felsővel és kiszélesedő szoknyával rendelkeznek. Ebben a stílusban üzleti és estélyi ruhákat is láthat.

Harangszoknyás ruha aszimmetrikus szegéllyel

A leggyakoribb nyári modellek harangszoknyával. Használatuk kényelmet nyújt forró időben, mivel az ilyen ruhák alsó része nem érinti a lábakat. Az ilyen stílusú ruhák téli lehetőségei azonban szintén nem ritkák.

Az ilyen típusú ruhák varrásához meglehetősen kemény textúrájú anyagokat használnak. Lehet gyapjú, len, bőr, pamut vagy más hasonló szövet. A csengőszoknyával ellátott ruhák aljának egyik jellemzője, hogy drapériák és redők nélkül bővül, így az ilyen ruhákon lévő nyomatok vonzóak és nem gyűrődnek.

Egy kis történelem

Az első ruhákat, amelyek szoknyája egy fordított harangra emlékeztetett, a 17. században kezdték hordani. Alatta bolyhos krinolin szoknyák voltak, így az öltözet terjedelmes és vonzó volt. Az ilyen különleges alkalmakra szánt ruhákat hosszú vonatokkal hozták létre.

Ruha csengőszoknyával a 17. századi vonattal

Idővel a harangszoknyával ellátott ruhák hossza csökkenni kezdett, a szűk fűzés és a merev fűző pedig a múlté lett. Az ilyen stílusú mai ruhák formája visszafogott, szabásuk nagyon lakonikus. Ezenkívül az ilyen ruhák nagyon népszerűek a lányok körében, akik romantikus és nőies megjelenést szeretnének létrehozni.

Kinek alkalmas?

Az ilyen stílusú ruhák fő előnye, hogy elrejtik a lány combjait, ezért az ilyen ruhák jól mutatnak mind a túl keskeny csípővel rendelkező szépségeknél, mind a jelentős csípővel rendelkező nőknél.

Harangszoknyás ruha téglalap alakú lányoknak
 • Ha a lány alakja körtére hasonlít, akkor egy szoknya segítségével a harang elrejti legterjedelmesebb részét.
 • Azoknál a nőknél, akiknek a válla meglehetősen széles (az ábra hasonló a T betűhöz), ennek a stílusnak az öltözéke térfogatot ad az alsó részhez, ami arányosabbá teszi a sziluettet.
 • Ami a homokóra alkatú lányokat illeti, nem tanácsos harangszoknyával ellátott ruhát viselni, mivel egy ilyen ruhában elrejtik a gyönyörű arányaikat.

Ujjakkal

Azok a ruhák, amelyek szoknyája hasonlít a csengőhöz, lehetnek pántosak, valamint hosszú vagy rövid ujjúak. Ha a ruha modellje ünnepi és elegáns, akkor a felső részét egy fűző képviselheti, és nincs ujja.

Hossz

Rövid

Az ilyen stílusú ruhákat mini szoknyával általában a nyári szezonra vásárolják. A vékony, karcsú lábú lányok rövid, csengőszoknyás ruhában mutatnak a legjobban. Az ultrarövid ruhákat azonban tanácsos kerülni, mert azok vizuálisan kitágíthatják a csípőt.

Midi

Az ilyen stílusú térdig érő ruhákat vékony lányoknak és dús csípőjű szépségeknek egyaránt ajánljuk. Nagyon népszerűek a közepes hosszúságú modellek, amelyekben enyhén magas a derék.

Hosszú

A padlóig érő csengőszoknyás ruhák praktikusak és kényelmesek. Általában ezek természetes könnyű anyagokból készült nyári ruhák. Leggyakrabban világos színekben jelennek meg. Érdekesen néznek ki azok a ruhák is, amelyekben a felső rész monokróm, a hosszú szoknya pedig színes (és fordítva).

Kiválasztási tippek

A harangszoknyával ellátott ruha hosszának kiválasztásakor figyelembe kell venni a lány lábának megjelenését. Minél karcsúbbak és vonzóbbak, annál rövidebb ruhát vásárolhat. A nyakkivágásnál először a felsőtestedet értékeld. Ha a nyakad elegánsnak nevezhető, a karjaid pedig szépek, nyugodtan választhatsz egy mély kerek, háromszög vagy szögletes nyakkivágású ruhát. Ha kicsi a mellszobra, vessen egy pillantást a fényes felsővel és a nyakkivágásban dekoratív díszítéssel rendelkező modellekre.

Figura csengőszoknyás ruhán

Az ilyen ruha árnyalatát és színét a személyes preferenciák figyelembevételével választják ki. A világos vagy világos árnyalatok a legnépszerűbbek a nyári ruhákhoz. A fehér ruhában harangszoknyával a lány frissen és fiatalosan fog kinézni. A piros ruhákat a merész és extravagáns szépségek kedvelik, és egy ilyen stílusú fekete ruhában egy lány titokzatosan és szigorúan fog kinézni.

Mit vegyek fel?

A csengőszoknyával ellátott ruhához vágott kabátokat és kabátokat, valamint illeszkedő blézereket viselhet. Egy ilyen ruha estélyi modelljével jól néz ki a hosszú ujjú bolero. Sőt, ha a ruha színe tarka, a kiegészítés legyen egyszínű.

Harangszoknyával ruhához használható kabát

Az ilyen stílusú öltönyhöz tartozó kézitáskát a cél figyelembevételével választják ki - ha üzleti ruha, akkor egy tágas alkalmi táska megfelelő, az elegáns ruhához pedig elegáns kuplungot kell választani.

kiegészítők

Túl sok ékszer egy harangszoknyával ellátott ruhához felesleges. A ruha már ünnepinek és fényesnek tűnik. Elég egy kis nyaklánc vagy hosszú gyöngyök, valamint egy közepes méretű fülbevaló.

Ékszerek és kiegészítők harangszoknyás ruhához

Az ilyen ruhákkal az öltözék színében bőrövet viselhet. Ha az öv kontrasztos árnyalatú, az segít kiemelni a derékrészt.

Cipők

Amikor ehhez a stílushoz cipőt választ, vegye figyelembe a ruha célját is:

 • Ha ez egy üzleti stílusú modell, akkor a közepes sarkú cipők jól illeszkednek hozzá.
 • Ha van estélyi ruhája harangszoknyával, akkor tűsarkút is viselhet.
 • Az ilyen típusú ruháknál, amelyekben randevúzni vagy sétálni készül, megengedett szandál vagy balettcipő viselése.
 • A klasszikus stílusú magas csizmák jól illeszkednek a meleg modellekhez.
nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház