Ruhák stílusai és modelljei

Öltözködési stílusok: a népszerűtől a ritkaig

Öltözködési stílusok: a népszerűtől a ritkaig
Tartalom
 1. A sziluett szerint
 2. Illessze a szoknyához
 3. Magas derekú
 4. Felső vágás
 5. Lazán illeszkedik
 6. Sundress
 7. Nemzeti stílusok
 8. A teljes
 9. Nyári öltözködési stílusok
 10. Téli

A ruha a női gardrób legáltalánosabb és legszebb darabjának is nevezhető. A stílusok sokfélesége lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa az alakjához illő ruhát. Nézzük meg, milyen stílusú ruhák léteznek, és milyen jellemzőkkel bírnak.

A sziluett szerint

Közvetlen

Az egyenes ruhák a stílus klasszikusai, és minden bizonnyal kell egy ilyen a ruhatáradban. Ünnepekre és hétköznapokra is tökéletes.

Egyenes szabás, különböző hosszúságok, színek, ujjak, nyakkialakítás - mindez olyan, mint egy tervező, amelyből a divattervezők kiváló modelleket gyűjtenek.

A rövid és közepes hosszúságú kabátos ruhák mindennap viselhetők, míg az esti kirándulásokhoz a hosszabb modelleket részesítik előnyben.

A legtöbb modell hátulján cipzár található, ami gyakran igazi dekorációként szolgál. Az egyenes ruha másik jellegzetes árnyalata a varratok hiánya a deréknál.

Tokos ruha hátul cipzárral

A hüvelyes ruha nyakkivágása leggyakrabban ovális vagy kerek, de vannak négyzet alakú nyakkivágású, nyitott vállú, aszimmetriás modellek, valamint nem szabványos nyakkivágású modellek.

Az egyenes ruhák lehetővé teszik a karcsú alak hangsúlyozását.

Ennek a stílusnak a legnépszerűbb képviselője a Chanel híres fekete ruhája. Manapság az üzleti viselet klasszikusa, valamint a legnépszerűbb koktélruha típus.

Bársony hüvelyes ruha

Az egyenes szabású ruhákat különféle kiegészítőkkel és színvilággal kombinálják, nagyon könnyen illeszthetők a különböző testtípusokhoz. Magasságtól függetlenül a ruha jól illeszkedik a karcsú lányokhoz és a jól látható derékkal rendelkező nőkhöz. Ha a derék „rejtett”, akkor egy egyenes ruha vékony pánttal az övön könnyen „megtalálja”.

Gode ​​(sellő, hal)

Az év ruhája a hercegnő sziluettjéből származik az 50-es években. Térdhez illeszkedik az alakhoz, és annak szintjén élesen kitágul.

Sellő ruha

Bár úgy tűnik, hogy a ruhák szabása azonos típusú - valójában sokféle kivitelezési lehetőség kínálkozik.

Az évruhák egyetlen változatlan részlete a szűk szabású felső, amely bármilyen elemmel kiegészíthető:

 • nyitott vállak;
 • vékony vagy széles hevederek;
 • az egyik pánt a nyakára húzva.

Ami a hátoldalt illeti, az öltözéknek ez a része lesz a kép kulcsfontosságú részlete:

 • Nyitott hát;
 • aszimmetrikus kivágások;
 • különféle szövések.

A divattervezők legmerészebb döntései a derék kivágásokban öltenek testet.

Mermaid kivágású derékruha

Általában az ilyen ruhákat ujjak nélkül varrják, de kísérletekkel a divatalkotók hosszú, szűk ujjú sellőruhákat hoztak létre.

Mermaid ruha ujjal

Az évjáratú ruha, szabásukban, nem alkalmasak a hétköznapi megjelenésre. Drága anyagokból varrják őket, így kiválóan alkalmasak különleges alkalmakra. Tökéletesek az átlagos testalkatú alacsony lányok számára, vizuálisan magasabbak és karcsúbbak.

A-sziluett

Az ilyen stílusú ruhák általában hosszúak, és a szűk szabású, meglehetősen keskeny melltartó és a lefelé nyújtott szoknya jellemzi őket, amely az "A" betűre emlékeztet.

Retró a-vonalú ruha

Ennek a szabásnak köszönhetően a termékek kiemelik a derekát, és nőiességet kölcsönöznek az alaknak. Leggyakrabban az A-vonalú modelleket retro stílusú estélyi és koktélruhákban vagy esküvői ruhákban mutatják be.

A tervezők kísérleteztek és magas derekú A-vonalú ruhákat javasoltak.

Nincsenek hosszkorlátozások. Ugyanakkor a ruha lehet elöl rövid, hátul hosszú.

A-vonalú ruha elöl rövid, hátul hosszú

A tervezők egyre inkább a mindennapi élethez igazítják a retro stílust. Ez egyszerű anyagokban, nyugodt színekben és nyomatokban fejeződik ki.

Trapéz alakú

Egy trapézruha a hatvanas évekből érkezett hozzánk, és egyben az egyik legkedveltebb lett kifinomult egyszerűsége miatt. A vállnál beszűkülve, alul kiszélesedve szinte súlytalanná és a testen észrevehetetlenné válik.

A fazon hasonlít az A-vonalhoz, csak itt nem látszik a derék.

Az ilyen stílusú ruhákat univerzálisnak nevezik, mivel érett hölgyek és fiatal lányok számára egyaránt alkalmasak. Leggyakrabban a trapézruha hossza rövid.

A ruhakészítés során a gyártók követik a szezont és az árpolitikát, valamint azt a helyet, ahol felveszi. Éppen ezért lehetetlen felsorolni az összes anyagot és színt, amelyekből a trapézruhákat varrják.

Bő barna ruha

Ami a vágást illeti, szintén bőven van miből válogatni:

 • különböző kivitelű ujjak, hiányukig;
 • a nyakkivágás és a gallér érdekes kialakítása;
 • zsebekkel és anélkül;
 • hímzéssel díszített;
 • nyomtatott vagy sima.

A pompa növelése érdekében az ilyen ruhák modelljeit többrétegű szoknyákkal varrják, vagy drapériákkal vagy hajtásokkal díszítik. A legtöbb A-vonalú ruha tetejét egy csónakos nyakkivágás képviseli.

Princess Ball ruha

Ez a ruha és más stílusok közötti különbség a gyönyörű dekoltázs vagy a nyitott hát, valamint a hosszú bolyhos szoknya jelenléte.

Esküvői pufi ruha

Az ilyen modellek különösen vonzóak a magas hölgyeknél.

A báli ruhákat drága szövetekből varrják, vonzó és gazdag díszítéssel, ezért ezt a stílust leggyakrabban olyan ruhák képviselik, amelyeket bálra vagy esküvőre választanak.

A tervezők kísérleteznek mind a térfogattal, a rétegezéssel, a ruha felső részének különböző lehetőségeivel, valamint a nyomattal és akár a magas szabásokkal is.

Estélyi puffos ruha mintával

Illessze a szoknyához

Baba dollár

Az ilyen stílusú ruhát gyakrabban választják a fiatal nők, valamint a fiatal lányok. Ez az öltözködési stílus ötvözi a gyermekkori és a nőiesség elemeit.

Az öltözéket rövid szoknya, bő fazon és gyakran magas derék jellemzi. Rövid ujjú, vagy nincs ujja.

Babydoll ruha

A Babydoll ruhákat könnyű, légies anyagokból varrják, gyakran csipkével díszítve. A legtöbb ilyen stílusú modell szoknyája dús, sok fodros és fodros. Nagyon gyakran a babydoll ruhát báli ruhának választják.

Ballon

Egy ilyen ruhában az alja terjedelmesebb, és úgy néz ki, mintha felfújták volna, ez az oka a stílus elnevezésének. Egy ilyen vágás lehetővé teszi az olyan alakhibák elrejtését, mint a domború has és a teljes csípő. Ezenkívül ez a ruha jól áll a nagyon vékony lányoknak.

Ballon esküvői ruha

Általában a ballonruha bélését lerövidítik a forma kialakításához. Vannak olyan változatok is, amelyekben az alsó rész kinyúlik (hajtogatva van, és hímzéssel vagy mintával díszítik).

Minden nap viselhet ballonruhát (ha a modell kötöttáruból készült), vagy választhat ilyen stílust egy nyaraláshoz (például egy fényes sifonruha).

Tüllszoknya

A fashionista ezt a stílust a balettből kölcsönözte. A tutu ruhák jellemzője a szűk szabású felső és a rövid terjedelmes szoknya kombinációja, amelyhez 6-15 réteg levegős anyagot, például tüllt használnak.

Tutu ruha

A ruha bolyhos szoknyájának köszönhetően elrejtheti a terjedelmes csípőt, de rövid hossza miatt egy ilyen ruhát csak a karcsú lábak tulajdonosai viselhetnek.

Bár a tutu ruhát a múlt század 80-as éveiben kezdték viselni, ma egy ilyen ruha érdekesség marad, bár nem dacos. Ezt a ruhát leggyakrabban partira vagy esküvőre választják.

Fellobbanva

Az ilyen típusú ruhák deréktól kiszélesednek, így használatuk segít elrejteni a terjedelmes csípőt, ugyanakkor képes kiemelni a mellbőséget. Gyakran övvel egészítik ki, hogy tovább hangsúlyozzák a derékvonalat.

Kiszélesedő ruha övvel

Az ilyen stílusú ruhákat leggyakrabban könnyű nyári modellekkel mutatják be, amelyek lehetnek monokromatikusak vagy különböző nyomatokkal.

Culot

Ez a ruha fiatalosnak és merésznek tűnik. Fő jellemzője a szoknya hiánya - széles nadrág vagy rövidnadrág váltja fel. Az ilyen stílusú ruha varrásához hagyományosan farmert vagy mezt használnak. A culotte ruha előnye, hogy segítségével elrejti a csípő teltségét és kiemeli a derekát.

Csipke culotte ruha

Mivel ezt a ruhamodellt gyakrabban választják fiatal lányok, a culottes színei általában világosak és kifejezőek. Egy ruha jó választás lehet egy nyári sétához, és ha egy diszkrét színű darabot választasz, remek munkaruha lesz belőle.

Magas derekú

Empire stílus

Ennek a stílusnak a fő jellemzője, hogy a derékvonal megemelkedik, ezáltal kiemeli a mellbőséget, és elrejti a mell alatti alakhibákat. Az ilyen típusú ruhák hossza nagyon eltérő lehet, és a varráshoz főként folyókat használnak.

Különböző hosszúságban készülnek, kövekkel, szalagokkal vagy strasszokkal díszítve, alkalmasak boltba való bejárásra és folyosó körüli használatra.

görög

Ha szeretné elbűvölni a férfit, vagy felhívni mások figyelmét, akkor a választása egy görög stílusú ruha legyen.

Könnyű és súlytalan anyagokat választanak a gyártók ezekhez a ruhákhoz, hogy úgy nézz ki, mint egy istennő, aki nemrég szállt alá az Olimposz magaslatairól.

Görög ruha

A görög ruha szabásában magas és alacsony derékkal rendelkezik. Kombinálható ujjakkal, különböző hosszúságokkal és légies anyagból lefolyó redőkkel. Az ilyen ruhák abszolút mindenkinek megfelelnek, csak ki kell választani a modellt, amelyből számtalan szám van a piacon.

Egy ilyen ruhában bárhol megjelenhet, és akár a folyosón is lemehet.

Kombinálja őket könnyű sarkú szandállal, platformmal vagy anélkül, kuplunggal hosszú láncon vagy anélkül.

Az ékszerek közül a nemesfémből készült vagy az alatta készült vékony karkötők a legalkalmasabbak, a görög ruhát széles gyűrűs karkötővel, különféle fülbevalókkal és kis számú gyűrűvel is kombinálhatja.

Tűrhetsz egy virágot a hajadba, adj hozzá egy kis tiarát vagy egy fém hajtűt kövekkel.

Smok

Ennek a stílusnak a neve az angol "smock" szóhoz kapcsolódik, ami azt jelenti, hogy egy ruhát sallangokkal díszítenek. Ezért az ilyen ruhák fő jellemzője a buja fodrok. Ráadásul egy füstölt ruha általában magas derekú és bő aljú.

Koktélruha füstölt

A legtöbb ilyen ruházat térd feletti. Sokuknak nincs ujja vagy vállpántja.

Mivel a füstölt ruha szabása bő, így testes lányoknak tökéletes. Egy ilyen modell jó választás lehet koktélruhához, és kényelmes terhes nők számára is.

Felső vágás

Becsomagolt ruha

Ezt a stílust a V-alakú vágás jelenléte különbözteti meg, amely az egyik polcnak a másikra való felszántása miatt alakul ki, és számos hajtás. Ezt a ruhát kifejező alkatú lányoknak ajánljuk, mivel segít kiemelni a csípőt és a derékrészt, de különösen a mellkast.

Becsomagolt ruha

Az első pakolóruhák virágmintás pamutszövetből készültek. Az amerikai nők kedvelték őket, mert sokoldalúak és egyszerűek voltak. Most az ilyen stílusú modellek gyártásához különféle anyagokat használnak sok színválasztékkal.

A pakolásruha hossza nagyon eltérő. A megfelelő variáció kiválasztásával randevúra vagy ünneplésre való ruhát kapsz, vagy egy hétköznapi modellt az irodába.

Amerikai karlyukkal

Az ilyen stílusú ruhák felső része a felsőhöz hasonló, összefogja a nő nyakát. Az ilyen amerikai ruhák nagyon nőiesnek tűnnek, ezért gyakrabban képviselik őket estélyi ruhák. Alkalmasabbak az alacsony lányoknak, akiknek vékony derekuk van.

Ing

Ebben a stílusban a női divat kombinálódik a férfiakéval, mivel az öltözéket felül egy ing, alul pedig bolyhos szoknya képviseli. Az ingek különösen a múlt század 60-as évei után terjedtek el. Ha korábban egy ilyen ruhának mindig volt gallérja, előfordulhat, hogy a modern modellekben nincs jelen.

A-vonalú ingruha

Az ingruha lehet egyenes és enyhén testhezálló is. Sok modell rendelkezik övvel.

A stílus fő előnyei a praktikum és a kényelem.

Aszimmetrikus

Ezeknek a ruháknak a fénypontja a szegély vagy a vállvonal aránytalan hossza.

Leggyakrabban egy aszimmetrikus ruhában a szoknya eleje lerövidül, a hátulja pedig meghosszabbodik. Ezenkívül sok modellben a ruha alja az egyik oldalon megnyúlt.

Póló ruha

Egy ilyen sportruha a 20. század végén jelent meg Nagy-Britanniában egy póló alapján. A ruha varrásához pamutot és kötöttárut használnak.

A modell felső része úgy néz ki, mint egy póló, az öltözék hossza pedig általában közepes vagy mini (a maxi sokkal ritkábban fordul elő).

Pólóruha rózsaszín

A pólóruha fő jellemzői az állógallér, a foltos zsebek és a gombok a termék tetején.

Ez a ruhastílus minden nőnek megfelel, de a legvonzóbbnak tűnik a fitt, sportos lányoknál. A sötét modellek övvel kiegészítve különösen nőiesek.

Leggyakrabban az ilyen ruhákat pihenéshez, sétához vagy sporthoz vásárolják, de egy közepes hosszúságú szerény modellben megengedett az irodában dolgozni.

Midi póló ruha

Cheongsam

Ez a neve az elegáns és elegáns ruháknak, amelyek megjelenését Kína kultúrája és divatja befolyásolta. Testhezálló modellek függőleges gallérral, átlós burkolattal és kis hasítékokkal az oldalán.

Varrásukhoz leggyakrabban fényes selymet használnak, amelyen virágminta ábrázolható.

A cheongsam ruha törékeny és vékony fiatal hölgyeknek ajánlott, akik szeretnék kihangsúlyozni kecses formáikat. Lehet hosszú és rövid is, és esti, hétköznapi változatban kerül bemutatásra.

Modern Cheongsam ruha

Lazán illeszkedik

Táska ruha

Az ehhez a stílushoz tartozó ruhák jellemzői a laza szabás és a hiányzó derék, amitől a ruha táskás megjelenést kölcsönöz.

Váltás

Az ilyen stílusú ruhák modelljeit térdig érő és egyszerű vonalak jellemzik. Általában apró ujjuk van, vagy egyáltalán nincs, de lehet gallérjuk.

Váltó ruha

A váltóruha bármilyen alakra alkalmas. A neve fordításban "váltást" jelent, mivel egy ilyen ruha a múlt század 50-es éveiben vált népszerűvé.

A modern műszakos ruhákat leggyakrabban gyapjúból vagy kötöttáruból varrják, ezért mindennapi viseletként a legkeresettebbek.

Tunika

Ennek a stílusnak a ruháit rövid, bő szabású ruhák képviselik, széles ujjú.

Mivel a tunika ruha nem feszes, sokféle testalkatú nők számára alkalmas. A stílust főleg könnyű anyagokból varrják.

Tunika ruha

Népszerűségét sokoldalúságának köszönheti. Egy ilyen ruhával nadrágot viselhet, és jó üzleti összeállítást kaphat. Nyáron kellemes könnyed sifon tunikában lenni, és egy ilyen stílusú fényes és elegáns ruhában el lehet menni egy buliba.

Sundress

Az ilyen stílusú ruhák könnyűek és kényelmesek. Leggyakrabban hiányzik belőlük az ujjak (a legtöbb napruhának vállpántja van), és a szabad vágásnak köszönhetően az ilyen ruhák bármilyen alkatú lánynak megfelelnek.

Ellie Saab napruha

A modern napruhákat különböző típusú szövetekből varrják, de a pamutot gyakrabban használják a nyári ruhákhoz, a téli modelleket pedig kötött termékek képviselik. A pántok különböző vastagságúak, megköthetőek, rögzíthetők, masnikkal befejezhetők.

A napruha nagyon népszerű mindennapi ruha, és gyakran viselik a terhes nők is.

Nemzeti stílusok

Kimonó

Az ilyen stílusú ruhák a japán nők nemzeti viseletének adaptációja. Kényelmes szabásuk, természetes puha szövet (gyakran selyem), bő egyrészes ujjaik, élénk színeik miatt keresettek.

Kimonó ruha

A kimonó ruhán nincsenek gombok, mivel a ruha be van csomagolva. Az ilyen ruhák kényelmes ruhaként szolgálhatnak minden nap, és ruhaként „kifelé menet”.

Sári

Ezt az öltözködési stílust az indiánok azonos nevű ruházatából kölcsönözték. Az eredetiben egy szövetdarabról van szó, amelyet különleges módon a test köré tekertek.

A szabad vágásnak köszönhetően a ruha univerzális, és bármilyen korú és bármilyen alkatú nő számára alkalmas.

Szári ruha

A modern szári ruhákat stilizált sifon- vagy selyemruhákban mutatják be, az eredeti szárihoz hasonlóan csak lédús színekkel és hímzéssel. Ezek a ruhák nem alkalmasak üzletasszonyoknak, de jó választás lesz sétálni és pihenni.

Maláji szoknya

Ez a ruha az indonézek, ázsiaiak és Óceánia lakosainak népviseletének köszönhetően jelent meg.

Az első szárong ruhákat strandruhákként hozták létre, amelyeket a mellek fölé kötöztek, és bokáig ereszkedtek le. Éppen ezért ez a stílus a legmegfelelőbb a forró nyári időben.

A teljes

A „testben lévő” lányok számára gondot okoz a tökéletes öltözék kiválasztása, mert a modellek többsége vékonyra készült. Ezért készítenek a tervezők teljes ruhasorozatot a teljesség igényére.

Azt tanácsoljuk, hogy válasszon A-vonalú vagy A-vonalú ruhákat, választhat Empire stílusú modelleket is. A mellkashoz illeszkedő és szabadon úszó ruhák elrejtik a hibákat és kiemelik a méltóságot. A mini hosszúságú modellek nem felelnek meg Önnek.

Egy telt, de fitt lány számára megfelelőek az „alakú” ruhák, de nem szűkek.

Töltős ruha túlsúlynak

Esettől függően ne csak stílus, hanem szín szerint is válasszon öltözéket. A legtöbb esetben a ruha legyen egyszínű, lehetőleg klasszikus tónusú. De kísérletezhet, és kiválaszthatja a típusának megfelelő színt.

Válasszon közepes és kis méretű kézitáskákat, hogy illeszkedjenek az összképhez. Ami a cipőket illeti, a masszív modellek nem kívánatosak, de a túl világosak sem megfelelőek. Az "arany középút" a legalkalmasabb - cipő vagy szandál sarkú vagy közepes hosszúságú platform.

A kis méretű, ügyes és kecses ékszerek jól kiegészítik az összképet. Nyakát világos sállal vagy szaténkendővel díszítheti.

Nyári öltözködési stílusok

Nyáron minden lány még vonzóbban szeretne kinézni, és ez sikerül is neki egy jól megválasztott ruha segítségével.

Nyáron bármilyen stílusú ruhát viselhet: görög, birodalmi, évjáratú, A-vonalú, bolyhos, ingruha, csúszós, retró, melles, de még sportruházat is. Minden az alkalomtól és a helyzettől függ, amelyre a ruhát kiválasztották.

Válassza ki az alakjának megfelelő színt, hosszt és stílust, egészítse ki a képet kiegészítőkkel - és igazi szenzációt kelt. A szemüvegek, kézitáskák, cipők és ékszerek nagyon sokfélék lehetnek.

Kiegészítők egy nyári ruhához

Téli

Mindig jól kell kinézned, még a leghidegebb évszakban is. A különböző stílusú, hosszúságú és színű kötött ruhák leggyakrabban télen népszerűek. Különféle kézitáskákkal és csizmákkal kombinálják, garbó és kesztyű is hozzáadódik. A tunikaruhák farmer vagy sima leggings alatt viselhetők.

A sűrű szövetekből készült téli ruhák is különböző szabásúak:

 • ujjal és anélkül;
 • tunika ruhák;
 • mellény ruhák;
 • napruhák;
 • A-alakú;
 • egyenes vonalak.

Kendők, sálak és köpenyek, csizmák és alacsony cipők, különféle ékszerek, kesztyűk és kabátok megfelelőek ezekhez a stílusokhoz. Hordhatsz alájuk sima garbót, meleg harisnyát és leggingset is.

2 megjegyzés

Azta! Hány stílust, és általában ritkán látok először :)

Sonya-iPhonea 22.12.2017 20:26

Mindig is szerettem volna szép téli-nyári ruhákat, amelyek passzolnak az alakomhoz. Ennek a válogatásnak köszönhetően megtaláltam, amit kerestem, és tudom, milyen stílusú ruhát vegyek a boltban (általában borzasztó divatos vagyok :)) Köszönöm szépen, segített!

Divat

a szépség

Ház