Ruhák stílusai és modelljei

Egyenes sziluett ruha - a klasszikusok és a minimalizmus rajongóinak

Egyenes sziluett ruha - a klasszikusok és a minimalizmus rajongóinak
Tartalom
 1. Sajátosságok
 2. Kinek alkalmas?
 3. Stílusok és modellek
 4. Hossz
 5. Kompletten passzol?
 6. Mit vegyek fel?

A formavilágában téglalapra emlékeztető ruha a divatosok ruhatárának egyik legkeresettebb ruhája. Az ilyen ruhák a klasszikus ruhákat kedvelőknek és a minimalizmus rajongóinak egyaránt tetszenek. Mielőtt azonban ilyen ruhát vásárolna magának, ki kell találnia, mi vonzza az ilyen stílusú ruhákat, kihez mennek, és mit viselnek általában.

Sajátosságok

Egy egyenes ruha a női gardrób sokoldalú darabja, hiszen jól kiemeli az alak nőiességét és bármilyen alkalomra alkalmas. Egy ilyen vonzó és elegáns modell megvásárolható a klasszikus tokos ruha helyett.

Hosszú fehér egyenes ruha

Egyenes ruhák készítéséhez sokféle szövetet használnak. Például a nyári modellek varrásához levegős és könnyű anyagokat választanak, téli ruhákhoz - öltönyszövetet, gyapjút, gabardint vagy kötöttárut. Az ilyen stílusú estélyi ruhák elkészítéséhez sifont, csipkét, brokátot, szatént, selymet és hasonló drága anyagokat választanak.

Az egyenes ruhák színváltozatai is igen változatosak. A modelleket rajzokkal, hímzett elemekkel, flitterekkel, gyöngyökkel, csipkebetétekkel és egyéb dekorációkkal díszítik. Az állatmotívumokkal vagy virágmintás egyenes ruhák nagyon népszerűek a nyári ruhák között.

Kinek alkalmas?

Ez a stílus bármilyen magasságú nőnek megfelel - mind a magas (ebben az esetben a karcsú alakot hangsúlyozza), mind az alacsony (egy ilyen ruha vizuálisan néhány centiméterrel növeli). De az alak típusát illetően az egyenes ruhának megvannak a maga követelményei. Ez a fajta ruha olyan lányokon áll a legjobban, akiknek alakja homokóra vagy téglalap alakú.A második esetben a derekat általában vékony pánttal hangsúlyozzák.

A fordított háromszöghez, almához vagy körtéhez hasonló alkatú lányok ne viseljenek egyenes sziluettű ruhákat. Ez a stílus tovább hangsúlyozza a széles vállakat, a telt csípőt vagy a has jelenlétét. Ha valóban egyenes ruhát szeretne választani, akkor sötét függőleges oldalpanelekkel rendelkező modellt kell keresnie.

Kötött egyenes vonalú ruha

Stílusok és modellek

Hagyományosan az ilyen szabású ruha négyzetes vagy kerek nyakú és különböző hosszúságú ujjakkal rendelkezik. Ugyanakkor a modern modellek változatosabbak. A kötött egyenes ruhák a sportos stílushoz, a szűk szabású modellek tompa színekben pedig az irodai stílushoz tartoznak. Néhány egyenes szabású ruha aszimmetrikus szegéllyel vagy fodros díszítéssel rendelkezik. Az éles vállakat az egyenes ruhavágás érdekes változatának nevezhetjük.

Ujjakkal

Sok egyenes ruha ujja lehet hosszú vagy vágott. Ebben az esetben az ujjak színe lehet magának a ruhának a tónusában vagy ezzel ellentétben. Érdekesek az egy ujjú modellek is.

Ujj nélkül

Találhatsz egyenes ruhákat spagettipánttal és egy vállval. Ezenkívül vannak olyan trombita modellek, amelyekben nincs vállpánt. A hosszú, egyenes ruhákon amerikai karlyuk is lehet.

Hossz

Hosszú a padlóig

Az ilyen egyenes vágású ruhákat leggyakrabban ünnepi eseményekre választják, mivel ez a stílus képes vizuálisan nyújtani a sziluettet, kecsességet és harmóniát adva egy nőnek.

Midi

A térdig érő egyenes ruhát gyakran választják az üzleti megjelenés megteremtéséhez. Egy ilyen ruhában egy nő elegánsnak és visszafogottnak tűnik, így ez a ruha jól illeszkedik az öltözködési kódhoz. Ilyenkor a fekete, sötétkék, barna vagy szürke ruhák a legkeresettebbek. Az ilyen modellek dekorációját minimálisra használják, például csak fehér csipkegallér lehet.

Rövid

Egy egyenes miniruha jó választás lesz évfordulóra, bulira vagy céges rendezvényre. A fényes ékszerek, a hajtű és a kis kézitáska jól mutatnak egy ilyen ruhával.

Kompletten passzol?

A nagyon nagy csípővel vagy nagy hasú lányoknak azt tanácsoljuk, hogy kerüljék az egyenes ruhákat. De egy kis teljességgel az ilyen ruhák nagyon megfelelőek a gardróbban, különösen akkor, ha függőleges nyomattal vagy sötét színű betétekkel ellátott modelleket választanak az oldalán.

Egyenes sziluettű ruha a telt

Ezenkívül a színes akcentusok segítségével elterelheti a figyelmet a problémás területekről, például válasszon egy élénk színű modellt a mellkas területén, vagy vásároljon olyan ruhát, amelyben a színkombinációk alacsony derékhatást keltenek.

Mit vegyek fel?

 • Egy egyenes szabású ruhát kabáttal kiegészítve kifinomult és elegáns összeállítást kapsz. Különösen gyakran ezt a kombinációt választják az irodában viselt modellekhez.
 • Rövid, egyenes ruha alatt feszes fekete vagy meztelen harisnyanadrágot viselhet, amelynek nincs mintája.
 • Az egyenes ruha jó kiegészítője a nyakkendő.

kiegészítők

Fontos, hogy az egyenes szabású ruhához olyan kiegészítőket válasszunk, amelyek harmonikusan néznek ki a teljes együttesben. Az ilyen ruhák díszítésének leggyakoribb lehetőségei a lógó fülbevalók és a terjedelmes nyaklánc. Egy egyenes, szerény öltözet érdekes fényes dekorációja lesz egy virág a vállán vagy egy masszív nyaklánc. Ha a ruha ujját lerövidítjük, a karkötő megfelelő dekoráció lesz.

Dekorációk egy egyenes sziluettű ruhához

Ami a megfelelő táskát illeti, az egyenes szabású estélyi ruhához válasszon egy kis clutch-ot, az irodai stílusú ruhához pedig a termékhez passzoló bőröndtáska passzol. Rövid, egyenes ruhával téglalap alakú ömlesztett táskát is viselhet.

Cipők

 • Az estélyi, egyenes ruhához a legjobb cipő a tűsarkú.
 • Szigorú, egyenes szabású irodai ruhát szivattyúkkal viselnek.
 • A sűrű anyagból készült rövid, egyenes ruha jól mutat vastag sarkú vagy emelvényű magas csizmával.
 • Egy világos nyomatú, egyenes ruhához szandált vagy bokacsizmát viselhet.
nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház