Ruhák stílusai és modelljei

Léggömbruha – növeli a csípő térfogatát?

Léggömbruha – növeli a csípő térfogatát?
Tartalom
 1. Sajátosságok
 2. Kinek alkalmas?
 3. A szoknyák fajtái
 4. Szövetek
 5. Kötött
 6. Léggömb ruha telt testhez
 7. Divat trendek
 8. Mit vegyek fel?
 9. Cipők
 10. kiegészítők

Sajátosságok

A ballonruha olyan szokatlan és emlékezetes formával rendelkezik, hogy nem téveszthető össze más stílussal. Mi ez a modell? A ballonruha "jellemzője" egy terjedelmes, mintha felfújt szoknya, amelyről az öltözék a nevét is kapta. A térfogat kezdődhet a derékvonaltól vagy a mellkastól, de a szoknya szükségszerűen lefelé szűkül.

Ez a stílus a múlt század közepén jelent meg, amikor ideálisnak tartották a buja csípővel, mellekkel és vékony derékkal rendelkező női alakot - az úgynevezett "homokórát".

A ballonruha lehetővé tette, hogy a figura arányait a kívánt színvonalhoz közelítse. A szoknya pompáját többféleképpen sikerült elérni. Leggyakrabban erre a célra a bélést lerövidítették, és a ruha szegélyét hozzászegték. A térfogat növelése érdekében sok darts vagy hajtás is készült a szoknyára.

Stílusú ballonruha a múlt századból

Kinek alkalmas?

Annak ellenére, hogy a ballonruha stílusa meglehetősen sajátos, a különböző formájú lányok viselhetnek ilyen ruhát. Aszténikus testalkatú, kis mellű, keskeny csípővel és kimondatlan derékrésszel rendelkező fiatal hölgyek számára a ballonruha segít a megfelelő helyekre formálni.

Az alma típusú figurát a markáns derékrész hiánya is jellemzi, mert a mellkassal és a csípővel megegyező térfogatú. Kijavíthatja a helyzetet egy ballonruhával, amelyet egy széles hevederrel vagy övvel a hason elfognak.

Léggömbruha elhízott nőknek alma figurával

A körte alakú alak tulajdonosai dús csípővel büszkélkedhetnek. A lányok e kategóriája talán az egyetlen, amelyet kerülni kell a terjedelmes szoknyás ruhákkal, mivel túlságosan elnehezítik az alsó testet.

A szoknyák fajtái

 • Ballon ruha kiszélesedő szoknya ma már nem egészen megszokottnak tűnik, de a XX. században egy ilyen ruha nagyon népszerű volt. A lerövidített bélés és a nagyszámú, a derékban összegyűlt redő miatt egyszerre nő a térfogat.
 • Ruhák tulipán szoknya elég gyakran előfordul. Különösen jól mutat azoknak, akiknek vékony a dereka, keskeny csípője és karcsú lábai vannak. A tulipánszoknya általában meglehetősen rövid, hossza ritkán esik a térd alá. A szoknyán mindig széles járom és több hosszanti hajtás található.
 • Alsó léggömbszoknya gumin, meglehetősen extravagánsnak tűnik, ezért egy ilyen ruhát általában merész, magabiztos emberek választanak. Az ilyen szokatlan szoknyával ellátott ballonruhák gyakran nem tartalmaznak derékvonalat, a szoknya a mellkastól kezd nőni, és térd alatt erősen szűkül.

Szövetek

Különféle anyagokat használnak a léggömbruhák készítéséhez - ha csak az évszakhoz és az öltözék stílusához kapcsolódnak. A textíliával szemben támasztott fő követelmény az alakja megtartásának képessége, ezért az anyagokat általában meglehetősen sűrűn használják.

A léggömbruha varrásához gyakran kötöttárut választanak, mivel az tökéletesen húzódik. A hideg évszakban választhat egy gyapjúszövetet - akkor újrateremtheti a múlt századi fashionista képét.

Kötött ballon ruha

A ballonruhák lehetnek ünnepi vagy akár esküvői ruhák. Ebben az esetben előnyben részesítik a könnyű, levegős anyagokat, például a taftot vagy az organzát. Az áttetsző anyagból készült terjedelmes szoknya igazi fényfelhőnek tűnik.

Kötött

A fonalból kötött ballonruha remek választás télre, mert a fagyos napokon is szeretnénk nőiesek maradni. A meleg ruha természetesen szép lehet. Feltűnő példa erre a különféle kötött ruhák és szoknyák. Nagyon aranyosnak és hangulatosnak tűnnek, ráadásul tökéletesen melegítenek.

Előnyben kell részesíteni a fonalból kötött modelleket, amelyek a lehető legtöbb természetes gyapjút és minimális poliésztert vagy akrilt tartalmaznak. Egy ilyen ruha több mint egy szezonban örömet okoz, míg a mesterséges anyagokból készült modellek néhány zokni után elveszítik megjelenésüket.

Kötött csíkos ballonruha

Léggömb ruha telt testhez

A léggömbruha mindenekelőtt jól mutat a telt lányokon, mert sikeresen elrejti a térfogatokat. Az egyetlen dolog, amit nem szabad megtenned, az az, hogy egy ilyen ruhát vágott szoknyával viselj, ha alacsony vagy és tele lábakkal. Minden más esetben nyugodtan kísérletezhet ezzel a modellel.

Ha problémás területei vannak, ne zsúfolja össze a díszítőelemeket ezeken a területeken. Például a telt karokat és vállakat nem szabad hangsúlyozni rövid, terjedelmes ujjakkal, mint például a „szárnyak” vagy a „zseblámpák”. Ha már görbült a csípője, kerülje a szoknyán foltzsebekkel ellátott ballonruhákat.

Léggömbruha háromnegyedes ujjal a túlsúly számára

Divat trendek

 • A közelgő divatszezonban különösen népszerűek lesznek a csipkéből készült vagy csipkebetétes ruhák. Ha nem szereted az áttetsző szoknyákat, de nem szeretnél lemaradni a divat mögött, nézd meg közelebbről a csipkemíderes ballonruhákat.
 • A réteges ruhák és szoknyák ezen a nyáron megmutatkoznak minden mohó nőnek. Ügyeljen arra, hogy több réteg vékony anyagból készült léggömbruhát vegyen magának. Ebben a ruhában egy egzotikus, finom virághoz fog hasonlítani.
 • A V-nyakú ruháknak hihetetlenül hasznos tulajdonságuk van: kiemelik a mellkast és vizuálisan nyújtják a nyakat. A háromszög alakú nyakkivágás az új divatszezon egyik fő trendje. Egy tetszetős nyakkivágású ballonruha elkapja mások gyönyörködtető pillantásait.

Mit vegyek fel?

A léggömbnek, mint minden ruhának a ruhatárában, megfelelő kíséretre van szüksége. A fő feladat itt az, hogy egyensúlyba hozza az alsó test térfogatát, és ne terhelje túl a derékvonal alatti mindent hatalmas részletekkel.

A ballonruha fölé vágott kabát vagy boleró is viselhető. Ha a szoknya nem túl hosszú, akkor egy klasszikus egyenes vagy testhez szabott trench kabát is megteszi.

Ballon ruha kabáttal

Színes harisnyanadrág vagy leggings viselhető vastag kötöttáruból vagy más meleg anyagból készült ballonruhákhoz. Ha az öltözéked szolid, próbálja ki a mintás harisnyanadrágot a szemtelen, játékos megjelenés érdekében.

Nyári ballonruha sapkával kombinálva

Cipők

A léggömbruha a megjelenésed fénypontja, így minden másra nem szabad túl sok figyelmet fordítani. A cipőt a lehető legegyszerűbbnek, de kecsesnek kell választani, mivel maga a ruha alja meglehetősen masszív.

Kecses cipő léggömb ruhához

Ezért tegye félre a széles felsővel rendelkező csizmákat és a vastag platformú cipőket. A ballonruhához valami kevésbé kirívó passzol: pumpák, vékony pántos szandálok, kecses magas sarkú csizmák. A lapos talpú cipőket el kell vetni, mert egy ilyen szokatlan szoknyás ruhához sarok kell - így megmaradnak az alak arányai.

kiegészítők

A kiegészítők nem kevésbé fontos részét képezik a megjelenésnek, mint a cipő vagy a ruha, ezért úgy kell kiválasztani őket, hogy jól passzoljanak az öltözékhez. A stylistok szerint az aranyból, ezüstből és drágakövekből készült klasszikus ékszerek - elegáns nyakláncok és áttört fülbevalók - rosszul passzolnak a ballonruhához (csak ha nem esküvői lehetőség).

Egy ilyen ruhához jobb valami egyszerűbbet választani, de ennek ellenére eredetit. Nézze meg közelebbről a minőségi ékszereket – a szokatlan gyűrűforma, a fülbevalók és a nyakláncok remekül mutatnak majd ballonruhával. Választhat elég masszív ékszert is – hogy egyensúlyba hozza a ruha vastag alját.

1 megjegyzés

Úgy tűnik, ez a szoknya felfújt! Szerintem a 25 év feletti nők ne hordjanak ilyen ruhát.

Divat

a szépség

Ház