Ruhák stílusai és modelljei

A pólóruha nagyszerű megoldás a szabadtéri tevékenységekhez

A pólóruha nagyszerű megoldás a szabadtéri tevékenységekhez
Tartalom
  1. Kinek alkalmas?
  2. Hossz
  3. A rögzítőelemek típusai
  4. Mit vegyek fel?
  5. Cipők
  6. kiegészítők

Ma ez a póló uniszex ruházatnak számít, de sok évvel ezelőtt jelent meg először a férfi tréningruha elemeként. A pólóinget olyan férfiak viselték, akik az azonos nevű sportágat űzték. Fokozatosan a póló „átképzett” sportruházatból hétköznapivá, és idővel a lányok a ruhatár ezen elemét viselni kezdték, bár kissé módosított formában.

Midi hosszúságú szürke pólóruha

A pólóruha egy hosszúkás ing, rövid ujjú, gombos, lehúzható gallérral. Kényelmes és nem korlátozza a mozgást, így kiválóan alkalmas szabadtéri tevékenységekhez. Az első pólóruhák túlnyomórészt világos árnyalatúak és egyszínűek voltak. Ma ezeknek a ruháknak a színei sokkal gazdagabbak. Népszerűek a két- és háromtónusú modellek, valamint a geometrikus mintázatú ruhák.

A lányok gyakran nőiesebb pólófajtákat választanak, például fodrokkal a szoknyán.

Kinek alkalmas?

A pólóruha azon kevés ruhatípus egyike, amely kivétel nélkül minden lánynak megfelel. Egyszerű, félig testhezálló sziluettjével és klasszikus térdközépig érő hosszával tökéletesen elrejti az összes hibát - ha van ilyen -, és kiemeli érdemeit.

Féltestű bézs pólóruha

A sportos lányokon az ilyen ruhák állnak a legjobban - és ez nem meglepő, mert a pólót pontosan azért találták ki, hogy gyönyörű, sportos alakot mutassanak be. Azonban még azok a fiatal hölgyek is megengedhetik maguknak ezt a ruhát, akik nem fordítanak különösebb figyelmet az élet ezen oldalára.

A pufók lányok biztosan imádni fogják, ahogy a pólóruha ül rajtuk. Az egyenes vágás, a derék és a csípő díszítésének hiánya, sűrű anyaggal kombinálva, elfedi az alsó részen a felesleges térfogatot.Ezzel szemben a rövidített ujj és a játékos, gombos nyakkivágás lehetővé teszi a nyakkivágás kedvező megvilágítását.

Hossz

Mivel a pólóruha eredetileg szabadtéri sportokhoz készült, hossza a térd közepe fölött volt. Az ilyen szoknyát optimálisnak tartották, mivel nem korlátozta a mozgást, és lehetővé tette a sportolók számára, hogy kényelmesen érezzék magukat. Idővel azonban a ruha hosszára vonatkozó szigorú követelmények eltűntek, és ma az üzletekben nagyon különböző hosszúságú szoknyás pólómodellek találhatók - a minitől a maxiig.

Hosszú

A térd alatti szoknyás ruha hosszúnak számít. A sportruházatra ilyen hosszúság nem jellemző, de a pólóruha már régen a sportruházatból a hétköznapiba vándorolt. Egy hosszú pólóruha nagyon szokatlannak tűnik, köszönhetően a sportelemek (rövid ujjú, gombos gallér) és a romantikus bő szoknya kombinációjának.

Térd alatti pólóruha

A hosszú pólóruha nem alkalmas minden helyzetre, például az irodában vagy egy kulturális eseményen, nem fog kinézni. De a városban sétálni, strandolni vagy vásárolni egyszerűen pótolhatatlan.

Ritka a földig érő szoknyával ellátott pólóruha, de hihetetlenül lenyűgözően néz ki. Ez a modell különösen alkalmas a magas lányok számára - kis termetű, egyenes maxiszoknya deformálhatja az alak arányait.

Midi

A pólóruha midi hosszát klasszikusnak tekintik, ezért a közepes hosszúságú szoknyával rendelkező modellek a legnépszerűbbek. Egy ilyen ruha lehetővé teszi a sportos alak és a karcsú lábak bemutatását anélkül, hogy túllépné a tisztesség határait. Ezenkívül könnyű cipőt választani egy közepes hosszúságú pólóruhához - lehet puha, textil csizma, vagy tornacipő vagy szandál.

Középhosszú fekete pólóruha

A pólóruha általában könnyű, természetes anyagokból készül, amelyekben kényelmes az erőteljes tevékenység. Leggyakrabban pamutot választanak erre a célra. De a „nem sportos” anyagokból, például farmerből készült ruhák eredetibbnek tűnnek.

Rövid

Nyáron nincs is kényelmesebb, mint egy ruha miniszoknyával. Egy rövid pólóruha kiválóan illik a meleghez, mivel nem passzol az alakhoz, és a testnek kényelmes anyagból készült. Ugyanakkor az ilyen ruhák vágott modelljei nagyon változatosak.

Rövid kék pólóruha

A redős szoknyás rövid pólóruhák gyűrik a teniszezők ruháit. Ez a ruha nagyon vonzónak tűnik. Romantikusabb megjelenést varázsolhat egy finom színű pólóruha, melynek szoknyája játékos fodros.

Egy másik lehetőség egy rövid pólóruha húzózsinóros szoknyával. A testhezálló sziluett nőiesebbé teszi a megszokott sportos öltözéket.

A rögzítőelemek típusai

Gombok

A klasszikus pólóruha két vagy három gombbal rögzíthető. A modern modellek tetszőleges számú rögzítőelemet tartalmazhatnak. Például ma már meglehetősen népszerűek a szafari stílusú modellek, amelyeket gombokkal rögzítenek a derékhoz vagy a teljes hosszban.

Szegecsek

A pólóruhák fémszegecsei tisztelegnek a modernség előtt. Ezek a kapcsok leggyakrabban farmeren vagy más durva anyagokon láthatók. A katonai stílusú ruhákat általában szegecsekkel rögzítik.

Farmer pólóruha szegecsekkel

Villám

A cipzár nagyon ritka a pólóruhákon. Ha van, akkor végigmegy a ruha teljes hosszán. A cipzáras pólóruhák általában nagyon egyszerűek, és kifejezetten sportoláshoz készültek.

Rögzítőelemek hiánya

Néha lehet látni egy pólóruhát egyáltalán rögzítő nélkül. Általános szabály, hogy ebben az esetben a ruhának egyáltalán nincs gallérja, de van egy szokatlan nyakkivágás, például kerek vagy téglalap alakú.

Bebújós pólóruha

Mit vegyek fel?

  • Kabáttal vagy pulóverrel. A pólóruha jól passzol a vágott könnyű kabátokhoz, például a bomber kabátokhoz. Harmonikusan fog kinézni farmerdzsekivel vagy pulóverrel is. Az előkelő megjelenés érdekében dobjon egy gyémánt szabású V-nyakú pulóvert pólóruhája fölé.
  • Kalappal. A pólóruha kombinálható kis szalmakalappal, baseballsapkával, teniszsapkával vagy sportsapkával. A tengeri megjelenés érdekében viseljen csúcsmentes sapkát fehér és kék pólójához.
  • Szűk nadrág. A pólóruhát ritkán hordják harisnyával – ezek a gardróbelemek nem passzolnak egymáshoz. Ha kint hűvös van, hordhat egy ilyen ruhát szűk farmernadrággal, leggings-szel vagy leggings-szel.
  • Zokni vagy térdnadrág. Sokan gyerekkoruk óta nem hordtuk ezeket a ruhatári cikkeket – és hiába. A cipő alól kikandikáló kis fehér zoknik egy pólóruhával együtt nagyon aranyosan mutatnak. A magas zoknival kacérabb és játékosabb megjelenést lehet kialakítani.

Cipők

A pólóruha nem illik a klasszikus cipőkhöz, így azoknak, akik nem szeretik a magas sarkú cipőket, ez egy nagyszerű lehetőség. De egy ilyen ruhával minden típusú sportcipőt viselhet - a cipőktől a teniszcipőkig. A tornacipők és mokaszinok jól mutatnak pólóruhával.

Azok, akik jobban szeretik a nőiesebb cipőket, viselhetik ezt a ruhát balerinákkal vagy kényelmes lapos szandállal. Meleg időben a szandál vagy akár a papucs is megfelelő. Ne feledkezzünk meg a klumpákról és a papucsokról sem. Azok, akik nyáron szeretnek szövetből készült, "lyukas" csizmát hordani, nyugodtan kísérletezhetnek ezekkel a cipőkkel, pólóruhákkal.

kiegészítők

Dekorációk. Egy sportpóló ruhához nincs szükség ékszerre, maximum fényes gumi karkötőkre és kitűzőkre a kedvenc csapataid szimbólumaival. Ha a ruha más stílusban készült, akkor több ékszert is viselhet hozzá. Természetesen az ékszerek itt nem működnek, de az egyszerű ékszerek vagy a diszkrét ékszerek meglehetősen megfelelőek lesznek.

Díszek egy pólóruhához

Öv. A pólóruhát nagyon gyakran övvel együtt hordják, mivel így meghatározható a derékvonal, ami nőiesebbé teszi az alakot. Ez a ruha jól mutat egy fonott bőrpánttal vagy egy vékony textil övvel.

Órák és szemüvegek. A legjobb, ha egy pólóruha mellett ne viselj túl sok kiegészítőt egyszerre. Jobb kiválasztani a legszükségesebb és legfunkcionálisabb dolgokat. Ez a ruha jól illeszkedik egy masszív, sportos stílusú karórához és túlméretezett napszemüveghez.

nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház