Ruhák stílusai és modelljei

Tunika ruha - stílusos és modern megjelenés

Tunika ruha - stílusos és modern megjelenés
Tartalom
 1. Sajátosságok
 2. Egy kis történelem
 3. Kinek lesz?
 4. Stílusok
 5. Fajták
 6. Népszerű színek
 7. Stílusok
 8. Hossz
 9. Anyagok (szerkesztés)
 10. Évad
 11. Alkalmi pillantások
 12. Mit vegyek fel?
 13. kiegészítők
 14. Cipők

A "tunika" stílusú ruhák gyakran megtalálhatók a divatos nők gardróbjában. Ezek a ruhák kényelmesek és bármilyen korú nő számára alkalmasak. A modern tunikaruhákat számos modellben mutatják be, amelyek stílusban, színben és varráshoz használt szövetekben különböznek.

Sajátosságok

Egy rövid tunikához képest egy ilyen stílusú ruha hosszabb, így önálló ruhadarab, amelyet nem kell nadrággal vagy rövidnadrággal kiegészíteni. Bár, ha van vágy, megengedett egy tunika ruhát kombinálni ilyen gardrób elemekkel. Ez a sokoldalúság a fő különbség.

Az ehhez a stílushoz tartozó ruhák további jellemzői:

 • Lazán illeszkedik.
 • T-alakú sziluett.
 • Nyakörv hiánya.
Tunika ruha

A tunika ruha ujja hiányozhat, vagy eltérő hosszúságú lehet. Ezenkívül sok modellnek oldalsó rései is vannak.

Egy kis történelem

A tunikákat az ókori Róma és Görögország idejében kezdték viselni, és nemcsak női ruha volt, hanem a férfi ruhatár egyik eleme is.

Két darab téglalap alakú anyagból készült, melyeket csatok segítségével a vállakon egymáshoz erősítettek. A tunikához használt anyag alapján felmérhető volt tulajdonosa állapota.

A férfitunika közepes hosszúságú (térdig), míg a női tunika bokáig terjedő hosszúságú volt. Szinte mindig a tunikát pánttal, valamint köpennyel egészítették ki. Kicsit később a tunikák csak a nők ruhásszekrényében maradtak. Köveket és hímzéseket kezdtek használni díszítésükben.

A középkorban ilyen ruhákat csak a papok, valamint a keleten élő emberek viseltek. A 20. század közepétől a nők ismét viselni kezdték a tunikát.

Most egy ilyen stílusú ruha keresett, és rendszeresen megjelenik a kifutókon.

Kinek lesz?

A tunikaruhákat sokoldalúságuk miatt szeretik, mert egy ilyen ruha minden nőnek megfelel, függetlenül a testalkatától vagy attól, hogy hány éves.

Elég kiválasztani a megfelelő stílust, és minden lány képes lesz hangsúlyozni a figura előnyeit, és az összes hiányosság el van rejtve.

Ez a stílus különösen jól mutat magas lányokon és közepes magasságú nőkön. Ha a lány magas, a tunika előnyös lesz a hosszú lábak hangsúlyozására. Az átlagos növekedésű szépségek számára egy ilyen ruha vizuálisan meghosszabbítja a lábak vonalát.

Tunika alacsony lánynak

A "tunika" stílusú ruha nagy előnye, hogy egy ilyen ruhát teljességgel használhat a lányok gardróbjában. A laza szabás segít elterelni a figyelmet a derékrész tökéletlenségeiről. A tunikáknak ezt az előnyét a kismamák is szeretik, akik nem akarnak idő előtt a növekvő pocakra koncentrálni.

Stílusok

A divatosok gardróbjában található tunikákat gyakran a következő modellek képviselik:

 • Egyenes szabású ruhák különböző hosszúsággal. Ennek a modellnek egy variációja lehet egy enyhén lefelé szélesített tunika.
 • Széles strandruha. Átlátszó anyagokból készült, és a strandon hordják. Ha egy ilyen tunikát a városban viselnek, akkor azt farmerrel vagy nadrággal kell kiegészíteni.
 • Kötött garbós tunika. A modell zárt felsővel és csípő alatti hosszúsággal rendelkezik.
 • Tunika ing. Ez a ruha hasonlít egy férfi inghez, de hosszabb.
 • Magas derekú modell. A mell alatt egy ilyen tunikának gyakran van szerelvénye, így egy ilyen ruha igényes a nagyon vékony lányok és a várandós anyák körében.
 • "Denevér". Ez egy tunika ruha nyári változata, amely segít elrejteni a teltséget.

Fajták

A tunikák eltérőek lehetnek:

 • Színösszeállítás. A monokromatikus tunika ruhákra hagyományosan nagy a kereslet, de sok fényes nyomatú modell is létezik.
 • Hosszú. Az ilyen stílusú ruhákat az ultrarövidtől a padlóig érő modellek mutatják be.
 • Nyakvonal. Leggyakrabban a tunika ruha nyakkivágása kerek vagy V alakú, de vannak négyzet alakú nyakkivágású modellek is.
 • Dekoráció. Az érdekes minta mellett a tunika foltzsebekkel, fűzéssel, flitterekkel, hímzéssel és egyéb elemekkel is felhívhatja magára a figyelmet.

Népszerű színek

A klasszikus színek, amelyekben az ilyen stílusú ruhák leggyakrabban megtalálhatók, a fehér, fekete és piros. A kék és türkiz tunikák is népszerűek. Az ilyen színárnyalatú termékek az év bármely szakában relevánsak, bár a könnyű modelleket gyakrabban választják a nyári időszakra.

Hajlamosak a pasztell színekre is, amikor ilyen stílust választanak, mint az irodai ruházat. Az üzletasszonyok szeretik a krémszínű, bézs, homokos vagy szürke tunikákat. Az ilyen stílusú fekete ruha sikeresen helyettesítheti az estélyi ruhát.

Stílusok

A tunika ruha a következőkre utalhat:

 • Üzleti stílus. Az ilyen tunikák lakonikusak és szigorúak, gyakorlatilag befejezés nélkül, főleg bézs, szürke és fekete.
 • Romantikus stílus. Ezeket a tunikaruhákat gyakran drapériákkal, masnikkal, fodrokkal és egyéb dekorációkkal díszítik.
 • Etno-stílus. Az ilyen tunikák sajátosságai a fényes nyomtatás és a szokatlan vágás.
 • Cigány stílus. Ezek a tunika ruhák puffadt ujjakkal (gyakran gumiszalaggal vannak összehúzva) és széles nyakkivágással rendelkeznek.
 • Keleti stílus. Az ilyen tunikák jellemzői a kimonó ujjak, állógallérok és az ázsiai nemzeti ruha egyéb elemei.
 • Sportos stílus. Ezek a tunikák gyakran hosszú ujjúak és kapucnival rendelkeznek.

Hossz

A tunikák hossza nagyon változó. Mind a rövid modelleket, mind a földig érő termékeket láthatja, de a leggyakoribb ilyen stílusú ruhák térdig érőek vagy valamivel magasabbak (combközépig).

Türkiz tunika ruha

A ruha hosszának kiválasztásakor figyelembe kell venni a lábad és általában a testalkatod jellemzőit.

Ha egy nő el akarja rejteni a csípő teltségét vagy az egyenetlen lábakat, akkor előnyben részesítik a hosszú modelleket, és a vékony, karcsú lábú lányok könnyen viselhetnek egy mini hosszúságú tunikát. A térdig érő tunikák tökéletesen mutatnak mind a karcsú fiatal hölgyeken, mind a csodálatos alakkal rendelkező szépségeken.

Anyagok (szerkesztés)

A tunikák gyártásához különféle szöveteket használnak. A nyári modellek hagyományosan könnyű anyagokból, például sifonból és szaténból készülnek. A selymet gyakran használják az esti modellekhez, és a gyapjú, a kasmír és a kötöttáru a legkeresettebb a tunikák varrásához hűvös időben. A vászon és a pamut széles körben használatos az etnikai stílusú ruhák készítésekor.

Évad

Nyár

A fehér tunika ruhák az egyik vezető helyet foglalják el a nyári ruhák kiválasztásakor.

Ezenkívül a nyári modellek világos tunikákat tartalmaznak geometriai, absztrakt vagy virágos nyomatokkal.

Tavasz ősz

Hűvös időben a lányok előnyben részesítik a meleg anyagokból készült tunikákat, például a kötött modelleket, amelyek egy hosszúkás pulóverhez hasonlítanak.

Téli

Hideg időben nagy a kereslet a gyapjúból és kötöttáruból készült tunikaruhák iránt. Az ezekből az anyagokból készült modellek gyakran unalmasak és egyszínűek, hosszuk pedig térd alá ér. Kabáttal vagy kardigánnal, valamint sarkú csizmával kombinálják.

Horgolt és kötött tunika ruhák

A női alak méltóságát hangsúlyozó kötött tunika ruhákra nagy a kereslet. Általában úgy néznek ki, mint egy hosszúkás pulóver.

Melegség és kényelem árad az ilyen dolgokból. Az őszi-téli időszakra vékony nyári és meleg modelleket is vásárolhat. Ha exkluzívra vágysz, rendelj kézzel kötött tunikaruhákat a varrónőktől. A kötött tunikákat önállóan és más ruhákkal együtt is viselik. Egy abszolút kötelező darab!

Kötött tunika ruha

Alkalmi pillantások

Az irodába

A visszafogott színű ruha-tunika diszkrét modelljei jó választási lehetőséget jelentenek az üzleti megjelenéshez. A sima tunikát sikeresen kombinálják fekete nadrággal vagy kontrasztos színű ceruzaszoknyával.

Fekete tunika nadrággal

Gyakran üzleti stílusú tunika ruhát viselnek garbó vagy blúz tetején. Ezenkívül az őszi-téli időszakban a tunikák irodai modelljeit klasszikus kabátokkal vagy kardigánokkal kombinálják.

Járni

Tunikában kényelmes sétálni a városban a barátokkal és randevúzni. Nyáron a képet áttetsző tunikából és világos farmerből vagy vékony nadrágból kell létrehozni.

Tavasszal vagy ősszel sétálhat kötött tunikákat, kiegészítve garbóval és leggingssel. Ugyanakkor fontos a megfelelő kiegészítők kiválasztása, például egy vékony öv, amely felhívja a figyelmet a derékvonalra, dekorációként pedig egy medál láncon vagy egy sálon.

Séta közben viselhetsz fényes, hímzéssel, műgyöngyökkel, strasszokkal vagy csipkével díszített tunikaruhákat is. Nagyon népszerűek az absztrakt és virágos nyomatokkal ellátott termékek is.

Strand tunika ruha

A tunika a strandruházat egyik legjobb lehetőségének nevezhető. Az ilyen áttetsző anyagból készült ruhát szandállal vagy lapos szandállal viselik. Leggyakrabban a tunikaruhák tengerparti változatait rövid modellek képviselik, amelyek rövidnadrággal vagy nadrággal viselhetők.

A derékrész kiemelésére a strandtunikát vékony övvel vagy övvel egészítik ki.

Mit vegyek fel?

 • A nyári tunikákat capri nadrággal, redős szoknyával, rövidnadrággal, széles nadrággal és bricsesznadrággal viselik.
 • Hűvös időben farmert, szűk harisnyát, leggingst, garbót viselnek a tunika alatt.

kiegészítők

A gyöngyök vagy hosszú láncok érdekes medálokkal jól illeszkednek a tunika ruhákhoz. Ezeket csak akkor szabad kerülni, ha magán a terméken hímzés található. Ezenkívül az ilyen stílusú ruhát karkötők és fülbevalók egészítik ki.

Sok tunika jól illik övhöz vagy övhöz, különösen, ha a vékony derékot szeretné hangsúlyozni.

Ha egy lány túlsúlyos, ne viseljen széles övet tunikával, valamint nagy ékszereket.

Cipők

A téli tunikaruhákat bőr- vagy velúrcsizmával kell viselni, amelyen magassarkúnak vagy ékesnek kell lennie. Ha lapos talpú cipőt választ egy ilyen ruhához, akkor vizuálisan csökkentheti a lány magasságát.

De az alacsony sarkú szandál nagyon jó kiegészítője lesz egy rövid tunika ruhának. A rövid és közepes hosszúságú modellek azonban kiválóan kombinálhatók magas sarkú cipőkkel.

Ezenkívül a térd feletti tunika vonzónak tűnik áttört csizmával. Ha nadrágot vagy rövidnadrágot vesz fel egy tunika alá, az ilyen készlethez tartozó cipőket balettlapokkal vagy klumpákkal lehet felszerelni.

2 megjegyzés

Imádom a tunikákat! Velük egyszerűen megváltoztathatja a képet más ruhadarabok és kiegészítők hozzáadásával. A laza szabás a legsokoldalúbb, ilyen tunikákkal van mit kitalálni.

Mindig felveszek valamit tunikára. Ellenkező esetben ez a mini hossz a megfelelő időben cserbenhagyhat, és mindenki számára láthatóvá teheti a fehérneműt.

Divat

a szépség

Ház