Ruhák stílusai és modelljei

Vödörruha - extravagáns nőknek

Vödörruha - extravagáns nőknek
Tartalom
 1. Sajátosságok
 2. Stílusok típusai
 3. Kinek lesz?
 4. Mit vegyek fel?
 5. Cipők
 6. kiegészítők

Annak ellenére, hogy a nadrágok és öltönyök régóta és szilárdan beépültek gardróbunkba, a ruha még mindig a ruházat legnőiesebb eleme. Csak ruhában érezheti magát egy lány igazán kecses és törékeny lénynek. A klasszikus bolyhos vagy szűk szabású ruhák azonban hamar megunják, így a tervezők mindig új, divatos megoldásokat keresnek.

Világoskék vászontáska ruha

Az elmúlt évszázad során számos eredeti stílusú ruha jelent meg különféle alkalmakra. Ez a cikk az egyik legextravagánsabb modellnek szól - egy ruhatáskának. Elmondjuk, mi ez, ki illik hozzá és hogyan kell helyesen viselni.

Sajátosságok

A ruhatáska rendkívül egyszerű szabású: bő köntös, mell-, derék- és csípővonalak nélkül. Teljesen elrejti a figurát a válltól a térdig vagy akár alatta is.

Fekete V-nyakú bucket ruha

Míg egy ilyen merész vágást egy újabb találmánynak tekintik, prototípusa körülbelül 300 évvel ezelőtt jelent meg. Abban az időben a nők azt gondolták, hogy a ruháknak nemcsak szépnek, hanem kényelmesnek is kell lenniük, lehetővé téve számukra a kényelmes mozgást. Ekkor tűntek fel, hogy a ruhák homályosan hasonlítanak a modern „táskákhoz” – klasszikus szűk míderrel és hosszú ujjakkal, de nagyon bolyhos és bő szoknyával.

A tágas öltözékek divatja hamarosan feledésbe merült, és legközelebb az első világháború után jelent meg a zsákruha a divat színterén - amikor az egyszerű és szerény ruhákat részesítették előnyben. Az igazi népszerűség azonban csak a múlt század közepén érte el ezt a modellt, amikor elkezdett megjelenni a híres couturierek gyűjteményében.

Táska ruha 1950 - Givenchy

Ma a zsákruha hétköznapi viselet a dinamikus életmódot folytató lányok számára.Modern inkarnációjában egy ilyen ruha különféle részletekkel egészíthető ki: zsebekkel, ujjakkal vagy gallérral.

Stílusok típusai

Egyenes szabású táskás ruha. Ez a modell klasszikus változata. Egy ilyen ruha alatt a figura minden íve és dudora el van rejtve, ezért sok lány, hogy nőiesebb képet alkosson, övvel vagy pánttal felfogja a ruhát a deréknál.

Egyenes szabású táskás ruha

Vágott táska ruha. Ez a stílus nyári változata. Tágas ruhában, combközépig érő szoknyával a legmelegebb napon is kényelmes leszel. A nyári modelleket általában vékony, természetes, élénk színű szövetekből varrják - sifon, chintz, len stb.

Rövid táska ruha

Táska ruha zsebekkel. Ez nem csak egy kényelmes viselet a mindennapokra, de nagyszerű választás az irodába is. A nagy foltzsebek egy kis huncutságot kölcsönöznek egy szigorú és lakonikus üzleti ruhának. A zsebek gyakran kontrasztos színű vagy textúrájú anyagból készülnek.

Vödörruha zsebekkel

Vödörruha cipzárral. Egy másik változata ennek a ruhának. A ruhákon lévő cipzár nemcsak funkcionális, hanem dekoratív elem is lehet. Különösen lenyűgözőnek tűnnek a hátul hosszú rögzítővel ellátott ruhák: a függőleges vonal vizuálisan nyújtja és szűkíti az alakot.

Vödörruha hátul cipzárral

Zsákos ruha. Ez egy ruha és egy öv nélküli köntös keresztezése. Nagyon szokatlannak tűnik, de nem minden lány meri majd viselni, mivel vizuálisan deformálhatja az alak arányait. Gyakran ezek a ruhák széles ujjúak.

Zsákos ruha

Kinek lesz?

A ruhatáska egy nagyon specifikus ruha, és sajnos nem mindenkinek áll jól. Úgy gondolják, hogy csak a magas, karcsú lányok engedhetik meg maguknak az ilyen stílusú ruhát, mivel a téglalap alakú forma rövidebbé és terjedelmesebbé teszi az alakot.

Valójában egy táskaruha bármilyen magasságban hordható, csak ki kell választani a megfelelő hosszúságot:

 • A térdeket eltakaró hosszúkás modellek megfelelnek a hosszú lábú fiatal hölgyeknek – néhány centiméteres magasság mínusz nem számít számukra.
 • A miniatűr hölgyeknek figyelniük kell a térd feletti szoknyás ruhákra-táskákra. A hideg évszak modelljeit szűk harisnyanadrággal vagy leggingssel lehet viselni - így nem áldoz fel sem a szépséget, sem a saját kényelmét.
 • A karcsú lányoknak egy ruhatáska nem árt, hanem csak a megfelelő helyeken hozza létre a kívánt mennyiséget.
 • Az ilyen ruhák puffai is magabiztosak lesznek, mivel elrejthetik a problémás területeket. Ha alacsony vagy és testes, a zsákruhával nagyon óvatosan kell bánni. Kerülje a foltos zsebes, rövid ujjú, függönyök és vízszintes mintázatú modelleket. Ezenkívül feltétlenül viseljen sarkú cipőt egy ilyen ruhához.

Mit vegyek fel?

Annak ellenére, hogy első ránézésre elég extravagánsnak tűnik a táskás ruha, egy igazán multifunkcionális ruhadarabról van szó, amely alapján több, különböző stílusú képet alkothatsz.

Farmer hosszú táskás ruhához
 • Stílusos kép létrehozása grunge - punk ruhák és munkaruha keveréke - a táskaruhát nehéz fűzős csizmával és bőrdzsekire emlékeztető bőrkabáttal kell kombinálni. A fém tüskékkel díszített díszítések és a divatos szakadt harisnyanadrágok kiegészítik az öltözéket.
 • Stílus alkalmi egyszerűséget, kényelmet és egyben eleganciát jelent. Széles, kockás kabát rövid ujjal, hosszú kesztyű, magas csizma – egy ruhatáskával együtt mindez harmonikus, minden helyzethez megfelelő együttest alkot.
 • A sportoláshoz vagy az aktív időtöltéshez szükséges ruházatnak nem kell nadrágnak, pólónak és pulóvernek lennie. A ruha is lehet elem sport- ruhákat, főleg ha kényelmes és tágas táska-ruha. Vedd fel leggingssel és tornacipővel, egészítsd ki megjelenésedet egy sportsapkával – és menj az aktív pihenésre!
 • Annak érdekében, hogy egy ruhatáskát egy munkahelyi szekrény alapjává alakítson, klasszikus elemekkel kell kombinálnia. üzleti stílus... Köss egy fűzőövet a ruha köré, hogy formáld a derekadat. Csúsztasson fel egy szűkülő kabátot, rövidített ujjúval, és egészítse ki öltözékét klasszikus pumpákkal.

Cipők

A táskás ruhához megfelelő cipő kiválasztása egyáltalán nem nehéz feladat. A pár kiválasztása az ablakon kívüli időjárástól és a létrehozni kívánt képtől függ.

Ha hűvös időre keresel ruhát, a csizma a legjobb választás. Aki magas termettel büszkélkedhet, az nyugodtan hordhat lapos csizmát magas csizmával. A hüvelykujj lányok jobban megfelelnek a sarkú cipőknek.

Vödör ruha csizmával

A holtszezonban a fűzős csizma tökéletes - magas, platform vagy klasszikus könnyű oxford.

A meleg évszakban a balett lakások, a tornacipők és a mokaszinok jól mutatnak egy táskaruhával.

Az ünnepségre menve kísérje a megjelenést cipőkkel vagy sarkú szandállal. A ruhatáska jól passzol a bokánál megkötött pántos szandálokhoz.

kiegészítők

 • Kézitáska. A nagy táskákat nem szabad zsákruhával viselni, hiszen az önmagában is elég terjedelmes. Nézze meg közelebbről azokat a táskákat, amelyeket a kezében kell tartania: kuplungok, borítékok stb. Ezenkívül egy kis pénztárca hosszú láncon alkalmas egy ilyen ruhához.
 • Sál. Egy táskás ruhához jól passzol egy meleg vaskos kötött sál vagy egy elegáns nyakkendő (évszaktól függően). Az első esetben ez a részlet segít egyensúlyba hozni a túl terjedelmes szoknyát, a másodikban pedig felhívja a figyelmet a mellkason lévő kivágásra.
 • Gyöngyök. A ruhatáska legmegfelelőbb dekorációja az egy vagy több sorban lévő hosszú gyöngyök. A vonalak függőleges iránya nyújtja a sziluettet. Ebben az esetben a gyöngyök hossza teljesen bármilyen lehet - a lényeg az, hogy rövidebbek, mint maga a ruha.
 • Leggings és térdnadrág. Ezek a gardrób-részletek nem csak melegen tartják a lábát, hanem vidám, kacér megjelenést is nyújtanak. A huncut ruhatáska jól passzol a fényes kiegészítőkhöz. Hordhatod harisnyanadrágon vagy közvetlenül a csupasz lábadon. A leggings és térdnadrág jól passzol tornacipőhöz vagy cipőhöz.
nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház