Ruhák stílusai és modelljei

Sarong - egy szemet gyönyörködtető strandruha

Sarong - egy szemet gyönyörködtető strandruha
Tartalom
  1. Sajátosságok
  2. Hogyan kell kötni?
  3. Mit vegyek fel?
  4. kiegészítők

A strandruházat számtalan ruházati lehetőséget kínál a világ minden tájáról. Ha a pareo már megszokott része lett a nyári ruhatárnak, akkor a sarongot még nézegetik.

Maláji szoknya

Otthon különböző módon lehet nevezni, beleértve a "mundu"-t is.

A Sarong egy négyzet vagy téglalap alakú kendő, meglehetősen hosszú oldallal - körülbelül 2 m.

Pontosan a hosszában különbözik a sarong a pareótól, amely már szilárdan belépett az életünkbe. A pareo leghosszabb oldala általában 1,4 m.

Sarong sál

A szárongot sokféleképpen köthetjük meg, így egy ilyen sál több elemet is helyettesíthet. A multifunkcionalitás nagyon fontos a turisták számára, ezért javasoljuk, hogy figyeljenek rá!

Sajátosságok

A bennszülött lakosság számára a szárong egy teljes hosszúságú ruhadarab, a szoknya és a ruha keresztezése. Különböző népeknél ez csak női vagy csak férfi része a ruhatárnak, másoknak mindenki hordja. A szárong a nemzeti hagyományok fenntarthatóságától függően ünnepi és vallásos viseletté alakult, amelyet általában kivételes alkalmakkor viselnek, vagy az őslakosok jellegzetes elemévé vált, a mindennapi ruházat szerves része.

Az őslakosok praktikus, hagyományos színű természetes anyagokból készült sálakat használnak, a turisták pedig a könnyű, engedelmes és repülő sarongokat választják pamutból, selyemből, sifonból és szaténból. Speciális gyűrűk és csatok rögzítik a sarongot, ami nagyon kényelmes viselet. A thaiak gyakran rögzítik a ruhát a testen, utánozva a széles nadrágot.

Az a különleges kecsesség, amelyet a ruházat ad a nőknek, a mozgás gördülékenysége és az alakja könnyű megváltoztathatósága tette a sarongot a tervezők érdeklődésének tárgyává.Tehát a nyári gardrób egy univerzális és gyönyörű részlettel lett feltöltve, amely titokzatossá teszi a képet. A szokatlan színeket, azok kombinációit és mókás mintáit is a divat kedvéért találták ki a sálakhoz.

A szálak festésének és szövésének hagyományos módszerei mellett elkezdtek festeni szövetre (például batik vagy ikat).

Sarong csípőn

Egy szárongot hazahozva művészeti tárgyat (táska, fejkendő vagy nyakkendő) vagy akár lakberendezési tárgyat is készíthet (függöny, ágytakaró, panel, terítő formájában). Vagy beteheti egy bőröndbe, új utazásokra várva.

Hogyan kell kötni?

A Sarong nagy méretű, így ha van képzelőereje, romantikus vagy etnikai képeket készíthet. Leggyakrabban a szárong a csípő vagy a derék köré van kötve, mint egy szoknya.

A szárong kötésének módjai

Vessünk egy pillantást a szárongok megkötésének általános módjaira. Sok közülük egyszerű, és nem tart sokáig.

A szárong kötésének módjai

Karib-tengeri lehetőség

Lehetővé teszi a sál magasságának kiválasztását a testen: csípőn vagy magasan a mell alatt. Kendőbe csavarva az elülső farkokat csomóba kell kötni (szabadon vagy rejtve is hagyhatók). Az elegánsabb módszer abban különbözik, hogy a csomót eltolják: az egyik végét veszik, és a csomó második farkaként egyszerűen elfognak egy szövetdarabot a tetején. A szövet többi része illatként készül, finoman befelé húzva a deréknál, így elfedi a csomót.

Sarong – a kötözés karibi módja

Thai változat

Függőlegesen helyezik el az anyagot, a rövid szélét a test köré tekerik, és elől kötik. A sál alja egyik vagy mindkét oldalról csavart, a végeit derékig emelik és ezzel a drapériával elrejtik az első csomót. A szövetet alulról a lábak közé húzhatod, így készül a háremnadrág. Ez az opció megbízható és könnyen használható.

Sarong – thai kötözési mód

Burmában

Varrja a szárongot a rövid széle mentén, hagyjon átmenő lyukakat. A "pipát" felhelyezve elfogják a "lófarkat" a felső szélén, elöl kötik őket, befelé néző redőket készítve. A lófarok csomói befelé vannak tekercselve. Ez a módszer segít a sálat szoknyává vagy ruhává alakítani.

A legegyszerűbb lehetőség az, hogy az anyagot hosszában összehajtja, a csípő köré tekerjük, és a felső széleket megkötjük. Ezzel lesz teljes a miniszoknya. A gyönyörű aszimmetrikus szoknyákat négyzet alakú szárong összecsukásával kapjuk.

Sarong mini szoknya

A mesterkurzusok segítenek pillanatok alatt ruha elkészítésében:

  • Az anyagot a háta mögé húzva húzza keresztbe a felső végét a mellkasán, tekerd kötegekbe, és kösse be a nyakába.
  • Hagyja meg az egyik szélét az oldalán, emelje fel a szárongot a mellkasára, csúsztassa a sálat a háta mögé, és tekerje a test köré, hátul szövet lesz átfedés. Próbálja meg szabadon hagyni a kendő alsó sarkát az anyag felett. A második felső sarok oldalt is lehet. Ezek a végek pántként szolgálnak majd: a hónalj alól emeljük előre felfelé, a tarkónál kötjük meg.
  • Hasonló módon az egyik vállra rövidebb sál is köthető: a szárong közepe az egyik oldalra van orientálva, másrészt a szövet a hónaljra van átlapolva, a sál sarkai e kereszt után be vannak hajtva. kötegek, vállra emelve és felülről megkötve. Az eredmény egy aszimmetrikus, antik stílusú ruha.

Ezek a legnépszerűbb módszerek. Érdemes kísérletezni, hogy megtaláld a saját verziódat, mert a jól megválasztott minta és a helyesen megkötött sarong eleganciát ad a figurának.

Például a dús mellszoború hölgyek számára jobb, ha egy szárongot szoknyaszerűen kötnek meg, egy vékonykanál pedig csomókat kötnek a mellkasra. A helyes függőleges vagy átlós rajz segít a teljesség javításában. A derék fölé kötött sál növeli a magasságot. Minél keskenyebbek a vállak, annál magasabbnak kell lennie a sarongnak.

Sarong szoknya pufóknak

Mit vegyek fel?

Az őslakosok különleges blúzokkal hordják ezeket a szoknyákat. De a világ többi része előszeretettel használja a szárongot egy strandruházat részeként, különálló és egyrészes fürdőruhákkal, felsőkkel és könnyű nyitott cipőkkel kombinálva.

Maláji szoknya

Az elegáns és exkluzív sálak nyári bulikra ruhaként is viselhetők, kiegészítve az öltözéket sarkú vagy platformszandállal. Az alapvető papucsok és strandpapucsok minden szárong megjelenést kiegészítenek.Érdekesek lesznek a nyakkendős cipők variációi, amikor szalagok, pántok „ölelik” a lábakat.

kiegészítők

Figyelembe véve az ilyen nyári ruhák sajátosságait, a kiegészítők közül megállhat a sapkáknál, fejpántoknál és sálaknál. A fényes dekorációk is megtalálják a helyüket. Lehetnek olcsó ékszerek, színes fülbevalók, karkötők, masszív kőből vagy üvegből készült nyakláncok. Érdekes készletek kagylókból, korallokból, tollakból.

A strandon természetes anyagokból készült táskák: pamut, szalma stb. Nagy vagy kicsi, kemény vagy puha hátizsákok, a legváltozatosabb formájúak - ez az Ön preferenciáitól és igényeitől függ.

Speciális csatok-gombok, akárcsak a nyakkendőnél, segítik az öltözék biztonságos rögzítését. Különböző formájúak, hogy megjelenését még kifinomultabbá és elegánsabbá tegyék. Ha szárongot visel ruhaként, felövezheti. A modern értelmezés lehetővé teszi.

Sarong széles övvel kombinálva

A nyári megjelenés nem teljes nagy napszemüveg nélkül, mert ez a szemüveg segít megvédeni a szemet a perzselő sugaraktól. A Sarong, mint ruházat, nemcsak a divat és a szépség előtti tisztelgés, hanem egy nagyon funkcionális és kényelmes dolog is, amely a kép fő elemévé válhat. Érdemes beszerezni egy pár sarongot, hogy minden nap könnyen változtass a megjelenéseden!

nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház