Ruhák stílusai és modelljei

Hogyan válasszunk esküvői ruhát?

Hogyan válasszunk esküvői ruhát?
Tartalom
 1. Kiválasztási szabályok
 2. Hossz
 3. Stílusok
 4. Terheseknek
 5. A teljes
 6. Szín
 7. kiegészítők
 8. frizura
 9. Smink

Minden lány életében ugyanaz a férfi van, akivel készen áll a kapcsolatra. Gyakran előfordul, hogy az ifjú házasok úgy döntenek, hogy esküt tesznek a felsőbb hatalmak előtt, és elmennek a templomba, hogy összeházasodjanak. Milyen legyen egy esküvői ruha és hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Kiválasztási szabályok

Ha esküvő mellett dönt, akkor ügyeljen az esküvői ruha kiválasztásának bizonyos szabályaira:

 • A karokat, vállakat, hátat, lábakat és mellkast túlságosan szabaddá tevő ruha nem alkalmas esküvői szertartásra. A ruhát zárni kell, vagy boleróval kell kiegészíteni.
 • Ugyanez vonatkozik a hosszra is - térd alatt kell lennie. Az esküvőn nem viselhet rövid és szűk ruhát.
 • Ne válassz kifinomult díszítésű ruhát. Finom hímzés, gyöngy gyöngyök vagy drapéria pont megfelelő lesz.
 • A szövetből szatén, sifon, guipure vagy bármilyen más szövet megfelelő, de ügyeljen arra, hogy a ruha természetes és egyszerű legyen.
 • Az esküvő ergonomikus modellje egy egyenes vagy enyhén kiszélesedő ruha lesz.
 • A vonat a katolikus menyasszonyi ruha egyik eleme, így nem teljesen illik ortodox templomokhoz.
 • A fejet kalappal kell lefedni.
 • A mértékletesség az öltözködésben visszafogott sminkkel és szerény, de kényelmes cipőkkel folytatódik.

Hossz

Sokan azt hiszik, hogy a legjobb választás egy esküvőre a maxi hosszúság. Szép, ünnepélyes, szerény. A padlóhossz természetesen mindig releváns, de az egyház nem tiltja a közepes hosszúságú ruhákat, a lényeg az, hogy a térd fedve legyen.

Rövid esküvői ruha

A csipkéből vagy szaténból készült hosszú ruha kecses, elegáns és egyszerűen gyönyörű lesz.A fejre és a vállakra finom fátylat vagy csipkekendőt adhatsz hozzá.

Különösen népszerűek az átalakító ruhák, amelyekben a szoknya formát cserélhet, vagy kioldható. Ezek között találhat egy megfelelő stílusú modellt esküvőre és ünnepélyes eseményre egyaránt. A levehető szoknya megoldja a hosszúság problémáját, ha a rövid ruhák szerelmese vagy.

Esküvői ruha-transzformátor

Stílusok

A hercegnő és az év stílusú ruhákat nagyon ritkán választják esküvőkre. Úgy gondolják, hogy nem egy bolyhos szoknya, amely lehetővé teszi a menyasszony szerénységének bemutatását. Ennek ellenére a divatirányzatok befolyásolták az esküvői ruhák modelljeit. Megengedett egy áttetsző anyagból készült ujjú és nyakkivágású ruhát választani.

Ujjakkal

Az esküvői ruha különböző formájú ujjakkal készülhet: lámpás, egyenes, szűk, hosszú vagy rövid.

Finomság és nőiesség árad a hosszú ujjú ruhákból. A legjobb megoldás a csipke melltartós és ujjú ruha, valamint a szatén modellek.

Esküvői ruha csipkeujjal

Ha rövid ujjú modellre esett a választásod, akkor érdemes színben és anyagban is passzoló kesztyűt a ruhához.

Rövid ujjú esküvői ruha kesztyűvel

Zárva

Az egyházi kánonok szerint a karokat, vállakat, mellkast és lábakat eltakaró ruha lesz az ideális esküvőre. A zárt ruhák olyan szerény és komoly lányok számára alkalmasak, akik tökéletesnek akarnak kinézni. A guipure ujjak és a míder felhígítják a súlyosságot.

Csipke

A csipkéből és guipure-ból készült esküvői ruhák hangsúlyozzák a lány törékenységét és gyengédségét. Egy ilyen esküvői ruha kifinomult és gazdag lesz.

További plusz, hogy az anyag luxusa miatt az öltözék nem igényel különleges díszítéseket és kiegészítéseket. A ruha áttört szövetekből varrható vagy díszíthető.

Egyszerű

A ruhák egyszerűsége és szépsége a szükségtelen igényesség nélkül hangsúlyozza a menyasszony ártatlanságát, gyengédséget és nőiességet kölcsönöz neki. Egy ilyen ruha lesz a legoptimálisabb egy esküvői szertartáshoz. Egy egyszerű szatén ruha csipkefátyollal lenne a legjobb választás.

Terheseknek

Ha az esküvőre a terhesség alatt kerül sor, akkor gondosan válassza ki a sziluettet. A terhesség első hónapjaiban a legjobb megoldás egy A-vonalú ruha vagy egy magas derekú görög ruha, amely elrejti a pocakot.

Esküvői ruha terhes nőknek

Mivel fehér ruhát a vallási dogmák szerint csak szűz viselhet, a pozícióban lévő lányoknak más világos színű ruhát kell választaniuk.

A teljes

A modellválasztást óvatosan kell megközelíteni, figyelembe véve a fizikum sajátosságait. Az univerzális görög sziluett elrejti a has szinte minden tökéletlenségét, az A-vonalú ruha pedig vizuálisan korrigálja a csípő tökéletlenségeit.

Ha jól körülhatárolt derekad van, próbálj ki egy sellőruhát.

Az A-vonalú ruha széles csípőt rejt, és vizuálisan szélesebbé teszi a vállakat.

Szín

A hagyományos fehér szín mellett bármilyen világos és finom tónusú ruhák is tökéletesek esküvőre: rózsaszín, krémbézs, tejes, zöld, kék.

A sötét színű ruhák elfogadhatatlanok esküvőkre.

A fehér ruha hagyományos esküvői megoldás, így ez a ruha soha nem fog elbukni. A fehér szimbolikája mellett a menyasszony barnulásához is jól passzol. Így ha volt időd az esküvő előtt kilátogatni a tengerbe vagy szoláriumba, egy fehér ruha nagyon jól mutat majd a bronz bőrön.

Zárt retro esküvői ruha

kiegészítők

Cipők

Ügyeljen arra, hogy az esküvői szertartás alatt milyen cipőben fog állni. Szerénynek és kényelmesnek kell lennie alacsony sarkú, mivel koronát tartanak a fejed fölött.

Ne folyamodjon fényes és fülbemászó részletekkel rendelkező cipők kiválasztásához, mivel előfordulhat, hogy nem illeszkednek egy egyszerű megjelenésbe.

Esküvői ruha cipőválasztás

Fejdísz

Esküvőben fejdíszként használhat fátylat, áttetsző sálat vagy fejfedőt, valamint sapkát. Szintén modern megoldás lenne egy csipkéből vagy stólából készült fátyol-csuklya.

Kiegészítheti a képet más kiegészítőkkel, például bármilyen hosszúságú kesztyűvel, természetes virágokból készült karkötőkkel vagy köpennyel a vállán.

Csipkeköpeny esküvői ruhához

Az esküvői ruha súlyossága és egyszerűsége takart vállakat és karokat jelent, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a ruhát süketen zárni kell. Illessze ruháját csipke boleroval, kendővel vagy a fátyol hosszított változatával, és nem kell lemondania a nyitott modellekről.

frizura

A frizura is legyen egyszerű, nehogy sokat romoljon a fejdísz alatt, amivel eltakarod a fejedet. Ha a frizurát fátyol egészíti ki, akkor nincs szükség a fej további takarására - a lényeg az, hogy a fátyol takarja a fej búbját.

A friss virágok nagyon szépek a hajban és dekorációként.

Smink

A modern világban a smink nélkülözhetetlen, ezért mérsékelt és egyszerű sminkkel kell templomba menni. A legjobb a könnyű natúr smink, és ne festse az ajkát, mert meg kell csókolnia az ikont és a feszületet.

És a legjobb megoldás az lenne, ha ezt a kérdést tisztáznánk a pappal.

Smink esküvői ruhához

Az esküvő nagyon felelősségteljes esemény és a legfontosabb döntés a fiatalok életében. Ezért érdemes őt komolyan venni, és minden kérdésben - smink, ruhahossz, kiegészítők, sapkák stb. - konzultálni a Szentatyával, aki ezt a szertartást levezényli.

nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház